TV: Taggad Renaida stal showen

Kultur & Nöje

På söndagen rullade musikalen Äventyret Aladdin in på Rosvalla. Närmare 1 700 personer såg Nyköpings egen Renaida Braun i rollen som prinsessan Safa.

En sprudlande glad Renaida väntar på soundcheck inne i A-salen på Rosvalla arena. Det är förmiddag och turnébussen med alla artister har precis kommit till Nyköping. Efter premiären på annandagen och ytterligare sju föreställningar på Stockholm Waterfront har showen nu gett sig ut på Sverigeturné. 23 föreställningar väntar efter Nyköping. Att spela på hemmaplan är speciellt.

— Det känns grymt att vara här, jag är superstolt över att ha vuxit upp i Nyköping och det är kul att faktiskt hitta inne i en arena för en gång skull, ha, ha! Mamma kommer och många kompisar i dag och just nu är jag mest galet taggad, det ska bli spännande att se om jag kan se någon jag känner från scenen!

Micken får full pott och Renaida hastar vidare till sminket. Ett par rejäla lösögonfransar, mängder med lila ögonskugga och en pålimmad peruk senare är hon förvandlad till en av showens huvudroller, prinsessan Safa.

- I början var du lite blyg Renaida...men det har gått över nu! Jag älskar att du bytt från guld till lila som färg på ögonskuggan, det passar dig grymt bra, säger mask- och perukansvariga Daniela Kromm. På andra sidan sminkbordet sitter Renaidas motspelare, Idol-kollegan Charlie Grönvall som spelar Aladdin. Foto:

— Att få göra Aladdin betyder massor, det var en av mina favoritsagor när jag var liten. Safa är stark, självständig och vet vad hon vill. Hon är pushig och det är väldigt roligt att spela henne. Dessutom är det en perfekt uppladdning inför Mello om några veckor. För min del blir det liksom två äventyr i ett eftersom båda produktionerna ju nästan är samtidigt, säger Renaida medan perukansvariga Micaela Hallgren får de sista lockarna på plats.

— En kvart kvar!

Äventyret Aladdin

På scen: Marko "Markoolio" Lehtosalo, Kim Sulocki, Charlie Grönvall, Claes Malmberg och Renaida Braun.

Produktion: Dröse & Norberg Production AB ( För manus, regi och sångtexter står Oxelösundsfödde Robert Dröse som driver produktionsbolaget tillsammans med sin partner producenten Anna Norberg).

Spänningen ökar i takt med minuternas framfart. Medskådespelarna Marko "Markoolio" Lehtosalo, Kim Sulocki, Charlie Grönvall och Claes Malmberg är sist ut i sminket. Renaida passar på att slänga i sig en skinkmacka innan det är dags att gå mot scenen.

— När jag var med i Idol kunde jag vara så sjukt nervös, för att inte tala om alla gånger innan...stackarns mamma! Men nu känns det lugnt, alla är så himla proffsiga och jag känner mig väldigt väl förberedd vilket är vad som behövs för att man ska känna sig säker.

Renaida Braun gör rollen som prinsessan Safa i storproduktionen Äventyret Aladdin som gästade Nyköping på söndagen. Foto:

Orientalisk musik dånar från högtalarna. Renaida tar en snabb titt ut på de närapå 1 700 personer som bänkat sig i arenan.

— Det här är verkligen vad jag drömde om att göra när jag var liten och sjöng Charlies mammas låtar (Nanne Grönvall, red:s anm) på karnevalen här i stan, att få stå på en scen och sjunga inför massor med människor! Den drömmen har jag kvar och scenerna får gärna bli ännu större framöver, ha, ha. Drömmer man övernaturligt stort så kommer man i alla fall en bra bit på väg!

  • Ella Johansson tog med mamma Martina Johansson till Äventyret Aladdin och SN fick en pratstund i pausen efter första akten. — Jag vill se Renaida mest av allt, hon verkar snäll och väldigt modig. Jag har sett henne i Idol och på Stora torget och hon sjunger väldigt bra tycker jag, säger Ella. — Showen har hittills varit fantastiskt bra, särskilt Markoolios finlandssvenska version av skurken, hur kul som helst, konstaterar Martina. Foto:
  • Syskonen Alicia och Cesar Engström på Aladdin med farmor Sanna Granqvist. — Vi har sett alla de andra av Dröses Disneyproduktioner också och har längtat massor efter Aladdin som var en perfekt julklapp, säger Sanna. — Det ska bli superkul, vi har läst Aladdin fler gånger, säger Alicia. Foto:
  • — Lite pirrigt känns det, men det ska bli väldigt, väldigt kul att se Renaida och Aladdin, säger Jennifer och Nina Pettersson som lyckats få biljetter på första parkett tillsammans med sin mamma. Foto:
  • Just nu prinsessan Safa i Äventyret Aladdin, om ett par veckor debut i Melodifestivalen. Nyköpings Renaida Braun släpper dessutom en helt ny singel under våren. - Jag har dyslexi så det har tagit lite tid innan jag vågade skriva eget material, men med skivbolaget i ryggen känns det väldigt bra, säger hon. Foto:
1/

Läs också

( 3 st )

Läs mer om dessa ämnen

Renaida BraunRosvallaKultur/NöjeMusikWEBB_TVteater
Relaterat