Vad hände med respekten?

KRÖNIKA

Renaida tog sig vidare till andra chansen i Kristianstad. Kul! Det har varit ett par intensiva dagar i Karlstad. Rep och genrep har avlöst varandra och i pressrummet har alla åsikter vädrats friskt. En av de allra största snackisarna den här veckan har utan tvekan varit Edward Blom.

Kulturhistorikern och gastronomen som gjort sig känd bland den breda massan genom att medverka i olika tv-produktioner.

Edward Blom är dessutom en aktiv krönikör i flera facktidningar, twittrare och driver en Youtubekanal med över 36 000 följare. Det är alltså fler följare än vad det finns invånare i Skellefteå.

När jag i fredags träffade Renaida i frukostmatsalen på hennes hotell så satt alla artister omgivna av sina team. Alla utom Blom. Han satt ensam vid ett bord, med en kopp kaffe läsandes papperstidningen. En ­alldeles vanlig människa i en schlagerkarusell. Igenkänningen var total.

Det som lär ha börjat som en plojgrej har snarare börjat likna vuxenmobbing. Efter att ha sett Bloms molokna blick på repetitionerna för att sedan gå in i och höra hur folk pratar i pressrummet är jag rätt illa berörd.

Tonen kring melodifestivalen är allt annat än festlig. Det är bara att läsa många av recensenternas texter. Det verkar snarare vara någon slags tävling i vem som kan hitta på flest elaka liknelser av artisterna. Detta gäller alltså inte bara Bloms bidrag, utan alla artister och bidrag. Ärligt talat, vad hände med respekten för andra människor och deras arbete?

Läs mer om dessa ämnen

Melodifestivalen