Mike Perry kommer till Nyköping och Domino den 1 december. Foto:

Världsartisten Mike Perry klar för Dominospelning

NYKÖPING

En av Sveriges största internationella artister, dj:n och musikproducenten Mike Perry återvänder i höst för en nordisk turné. Ett av stoppen är nattklubben Domino i Nyköping dit Perry kommer den 1 december.

När Spotify under hösten firade 10 år och sammanställde vilka svenska artister som spelats mest globalt mellan 2008 till 2018 hamnade Mike Perry på topp 10.

Fattas bara annat. Efter Summerburst i Stockholm och Göteborg 2016 och med enorma framgångar med låten ”The Ocean” har Perry blivit en av landets absolut största internationella artister. ”The Ocean” har i skrivande stund över en halv miljard streams på Spotify.

SN har tidigare i veckan kunnat berätta att Sean Kingston kommer till Domino i Nyköping den 24 november. Nattklubbschefen Mike är sprudlande glad efter att pressmeddelandet om Perrys Sverigespelningar släpptes på fredagseftermiddagen.

– Det är en av de största producentexporterna som finns just nu som finns på marknaden. Han valde att göra färre än tio spelningar på den här turnén och en av dem är hos oss. Det känns så klart helt fantastiskt och jag hoppas Nyköpingsborna förstår hur stort det här, säger han.

Mike Perry har de senaste åren lagt Europas största festivaler för sina fötter och fått hundratusentals att euforiskt dansa framför scenen. När han nu återvänder till Sverige och Norge (där han spelar i mellandagarna) är det som en väl etablerad artist.

– Jag träffade honom på Summerburst i somras och vi fick väldigt bra kontakt. Han gillade mina visioner om klubben och nappade direkt på att komma till Nyköping, säger klubbchefen som avslöjar att det blir en repris även på sommarens spelning med Perrys dj-kollega Martin Jensen.

– Jensen kommer tillbaka i vår och går Mike Perry-spelningen bra öppnar det upp för fler spelningar av den här kalibern under våren, säger han.

Slog igenom 2016

Mike Perry, eller Mikael Persson som han heter, tog Göteborg och Stockholm med storm under två spelningar på Summerburst 2016. ”The Ocean” låg på topp 10 i över 20 länder.

Tidigare i år släppte han låtarna "Rocksteady" och "California".

Perry har samarbetat med artister som Zara Larsson, Icona Pop och Miriam Bryant.

Speldatum: 26/10:, Örebro, 27/10 Boden, 24/11 Skövde, 1/12 Nyköping, 14/12 Sälen, 15/12 Borlänge, 25/12 Helsingborg.

Läs också

( 4 st )

Läs mer om dessa ämnen

KonsertKultur/Nöjenöje
Relaterat