"Vi minns många, många de härliga stunderna tillsammans"

Till minne

Christer Källén, Nyköping, avled den 22 januari 2019 efter en tids sjukdom, 78 år gammal.

Närmast sörjande är hustrun Ingrid, med gemensamma dottern Sofie, sönerna Henrik och Magnus med familjer och bröderna Claes och Conny med familjer.

Christer och jag träffades första gången i mitten på 60-talet via brodern Claes, under en av de rikliga festerna i familjevillan Adolfsberg på Kungsholmen i Stockholm. Vi sågs ofta, särskilt vintertid, och då i Stallmästaregårdens Curling Club med träning i både figurspel och rena matcher. Christer och brodern Claes blev tillsammans med Sture och Tom svenska mästare i curling 1970.

Därmed fick de representera Sverige och spela VM i USA, också 1970. Det blev en hedrande 3:e plats. Christer var mig veterligen den ende nyköpingsbo som spelat VM i Curling.

Vi blev kompanjoner när vi lämnade trygga liv och arbeten och startade eget i form av squashhallen, Gumshallen, i Nyköping 1976. Då hade Ingrid kommit in i Christers nya liv och några år senare kom dottern Sofie till världen. 1978 byggde vi ut med en stor badmintonhall som gjorde att vi fick en bra spridning med olika verksamheter inom hallens ram. Vi lanserade Friskis&Svettis i Nyköping och det blev många aktiviteter i hallens regi som husmorsgymnastik, body building, rullskridskor och inte minst mässor och julmarknader.

Vi startade också glasscaféet Oasen i Nyköping 1980, tillsammans med Peder och Hasse. Oasen blev efter några år restaurang i ny ägo med ett gott renommé.

1978 köpte vi ketchen Condor tillsammans med Claes, och gjorde en härlig och minnesvärd seglats runt kusten från Lidingö till Västervik, Kivik, Skanör, Torekov, Öckerö, Smögen och upp till Fjällbacka och sedan ner via Sotenkanalen och Nordströmmarna för att gå i retur till ostkusten via Trollhättan och Göta Kanal. Det blev en hel del roliga, logistiska prövningar med byte av besättningar minst varje vecka under de fem vi var ombord.

Vi träffades ofta igen när jag kom tillbaka till Nyköping 2001 efter många år i Stockholm. Christer med familj hade då bott 25 år i Nyköping och berikat friluftslivet med ett jaktintresse och ett trevligt torp. Det blev många kalas och minnen tillsammans, något som också flera olika bridgesällskap tydligt verifierat. Alltid trevligt att träffas, spela golf, umgås och ha trevligt ihop. Det gick inte längre när livet kortades alltför tidigt. Vi minns många, många de härliga stunderna tillsammans.

Johan Fenger-Krog

Läs också

( 6 st )

Läs mer om dessa ämnen

NyköpingPersonligtTill minne
Relaterat