Nu startar SN-novellen: Vem skriver årets bästa novell?

Nu är det dags att skicka in ditt bidrag till SN-novellen. Pengar och biobiljetter med lång hållbarhet ligger i prispotten i årets upplaga skrivtävlingen för unga.

Årets tema i skrivtävlingen SN-novellen är "Djuret".

Årets tema i skrivtävlingen SN-novellen är "Djuret".

Foto: TT

Kultur och Nöje2021-09-02 19:32

Årets tema är "Djuret". Det kan handla om vilken typ av djur som helst. Husdjur, vilda djur, insekter, fantasidjur eller gosedjuret på din egen säng. 

Novellerna kan vara mysiga, roliga, spännande, romantiska, fyllda av skräck – eller allt på en gång.

Kanske vill du skriva om längtan efter en egen, gullig hundvalp, saknaden efter en äskad häst som springer på de evigt gröna ängarna eller en kanin som förvandlas till ett monster när det blir fullmåne. 

undefined
Nu drar SN-novellen igång. Skrivtävlingen vänder sig till undomar i mellanstadiet, högstadiet och gymnasiet.

Djuret i just din historia kan ha kommit till jorden från en annan planet eller slunkit ut ur en uråldrig grav vid en arkeologisk utgrävning. Annars kanske du vinner första pris med en berättelse om hur du äter ditt livs första biff tillverkad av gräshoppor eller om mötet med en fladdermus som bär på ett virus som kan bli nästa pandemi. 

Det finns inga gränser för vad din berättelse kan handla om. Det bestämmer du. Låt fantasin flöda!  

Det är hög tid att börja skriva och mejla in din novell till adressen novellen@sn.se. Söndag den 3 oktober stänger vi vår inkorg. 

Reglerna för SN-novellen är enkla:

Mellanstadie-, högstadie- och gymnasieelever som är bosatta i Nyköpings, Oxelösunds, Trosa och Gnesta kommuner kan delta. Det spelar ingen roll om du går i skola på annan ort.

Din novell får vara max 10 000 tecken lång. 

Mejla texten till novellen@sn.se senast söndag den 3 oktober klockan 23.59.

Vi tar inte emot handskrivna noveller. Du måste också kopiera in texten i själva mejlet. Det är inte alltid vi kan läsa bifogade filer och länkar. 

Glöm inte att skicka med ditt namn, din adress, vilken skola och årskurs du går i och ett telefonnummer där vi kan nå dig!

Tävlingen delas in i tre klasser, en för gymnasiet, en för högstadiet och en för mellanstadiet. En jury utser fem pristagare i varje tävlingsklass.

Första pris för gymnasiet och högstadiet är 1 500 kronor, andra pris är 500 kronor och biobiljetter och tredje till femte pris är biobiljetter. 

undefined
Åtta av tio vinnare i förra årets upplaga av SN-novellen tog emot sina priser vid en ceremoni på stadshustrappan i Nyköping.

Första pris för mellanstadiet är 500 kronor och biocheckar. Andra till femte pris är biocheckar. 

Vinnarnovellerna kommer att publiceras i SN och på sn.se. Dessutom har vi en festlig prisutdelning på Stadshustrappan mitt under invigningen av Litterart Gästabud i Nyköping fredagen den 15 oktober. 

SN-novellen arrangeras av Södermanlands Nyheter.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!