Panghus HELA DENNA SIDA ÄR EN ANNONS
  • ARKITEKTRITAT. Nu byggs prisvärda hus med stilsäker design i Trosa och Nyköping. – Vi har en stor efterfrågan och flödet beror på att vi hittat en egen nisch på småhusmarknaden, säger Henrik Forzelius vd på Panghus.
1/

De tänker utanför boxen och bygger designade hus till lågt pris

Panghus

Nybyggda högklassiga hus som inte kostar skjortan. Med kvalitet och hög standard både interiört och exteriört. Är det möjligt att få till? Svaret är ja. Panghus har redan levererat över 200 bostäder till nöjda husägare. Och fler är på gång i Nyköping och Trosa.

– Våra hus har det som många söker. Hög materialstandard och en arkitektur som håller över tid. Plus en funktionell planlösning.

NYTT TÄNK. – Vi är beviset på att det går att bygga prisvärda arkitektritade hus med låga byggkostnader, säger Henrik Forzelius vd på Panghus. Foto:

Orden kommer från Henrik Forzelius, vd på Panghus.

– Exklusivitet i design och materialval behöver inte kosta massor, fortsätter han. Men det fordrar att man som byggföretag hittar andra lösningar än de gängse på marknaden.

Det har Panghus gjort. De har hittat sin egen modell för att kunna bygga hus med hög kvalitet till ett lågt pris.

– Vi har lyft på varenda sten och har hittat den optimala modellen. Som vi ständigt vidareutvecklar. Vi har lärt oss att vi behöver ha ansvar för hela kedjan. Vi använder svenskt material och bygger våra hus i vår egna fabrik i Litauen som är en av de modernaste i hela Baltikum.

Där arbetar idag 65 specialutbildade byggnadstekniker, snickare och processledare.

– Det mesta av produktionen sker för hand. Deras hantverksskicklighet är en av hemligheterna till att vi lyckats. En annan är kunskapsutbytet mellan oss som kan svenska marknaden och proffsen i byggfabriken.

I dagsläget har Panghus byggt totalt över 200 nya bostäder. Fler är på gång.

– I Nyköping har vi precis påbörjat försäljningen av 44 nya bostäder på Bönsta i Nyköping. 13 bostäder är redan sålda. Jättefina med lugnt läge ovanför Trumpetarbacken.

Läs mer om de nya huset och det fina läget på Bönsta i Nyköping

Och i Trosa påbörjas nu etapp 3 och 4 efter en succéartad start. Veronica Nilsson tillhör en av dem som flyttat in under den första etappen. Och hon trivs med både hus och läge.

– Jag fick ett hus på 136 kvadratmeter med golvvärme i hela huset, inga element, lyxiga Smeg-produkter och stora sociala ytor. När jag såg ritningarna i början kunde jag inte bli annat än förälskad, säger hon.

”Det är intressant att våra hus säljs även när marknaden är trög eller viker”

En stor målgrupp för Panghus är barnfamiljer, Henrik utvecklar:

– Det är intressant att se att våra hus fungerar för människor att köpa också när marknaden är som den är. Branschen är konservativ och bygger lyx som kostar multum. Hus som därmed inte är möjliga att köpa för en stor grupp. Vi har utmanat dem och bygger också lyx. Men till en betydligt lägre kostnad. I Uppsala och Upplands Bro sålde vi nyligen slut på rekordtid.

Läs mer om de nya husen och det fina läget i Trosa

Det har utmynnat i en egen nisch i branschen: Stilrena hus till ett lågt pris. Och det är ingen tvekan om att husen har just det som många söker.

– De är ritade av en skicklig arkitekt som vet betydelsen av ljusinsläpp och rymd för rätt känsla. Men som också har koll på att kvadratmetrarna används funktionellt.

  • KVALITET. Husen präglas av effektiva planlösningar med stilsäker design och hög materialstandard.
  • KVALITET. Husen präglas av effektiva planlösningar med stilsäker design och hög materialstandard.
1/

Inredningen bygger på moderna, fina och naturliga materialval. Som exempelvis ett snickeribyggt kök, produkter från Smeg och stora fönster från Velfac.

– Genomgående har husen en materialstandard som andra möjligen kan ha som tillval.

Husen i Trosa och Nyköping är bostadsrättshus. Den konstruktionen är en möjliggörare.

– Kontantinsatsen blir lägre och tillsammans med det låga priset på huset blir detta en dörröppnare för flera att ta sig in på bostadsmarknaden. Och få njuta av den lyxkänsla ett nytt hus ger.