Mälardalens Värmepumpcenter AB HELA DENNA SIDA ÄR EN ANNONS
  • BESÖK OSS. – Kom in till oss i butiken i Elajos lokaler så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa till att värma ditt hus, säger Arnulf Ibsen på Mälardalens Värmepumpcenter i Nyköping. Vi finns på plats onsdag-fredag kl. 10-16.
  • MINIMAL MILJÖPÅVERKAN. Bergvärme är solenergi som lagrats i berget. Och är ett komfortabelt, billigt och miljövänligt sätt att värma sitt hus på. Foto IVT.
1/

Hit ska du gå när du söker ny uppvärmning till huset

Mälardalens Värmepumpcenter AB

Sedan i somras går det att hitta riktiga proffs på uppvärmning i Nyköping. I Elajos lokaler på Hantverksgatan finns numera Mälardalens Värmepumpcenter. Med sina dryga 30 år i branschen vet de allt om värmepumpar. Och guidar dig till rätt värmesystem för ditt hus.

Sedan i somras går det att hitta riktiga proffs på uppvärmning i Nyköping. I Elajos lokaler på Hantverksgatan finns numera Mälardalens Värmepumpcenter. Med sina dryga 30 år i branschen vet de allt om värmepumpar. Och guidar dig till rätt värmesystem för ditt hus.

”Vi har kunskapen om hur värmepumpar fungerar”

– Jag har jobbat med värmepumpar i 15 år, säger Arnulf Ibsen, ansvarig för projektering och försäljning på Mälardalens Värmepumpcenter. Självklart har det skett en teknisk utveckling på produkterna under denna tid. Det är en ganska stor skillnad på en anläggning som installerades för 15-20 år sen jämfört med idag.

Framförallt har energieffektiviteten i vattenburna system ökat. Och alldeles särskilt när det gäller bergvärme.

– En till synes liten detalj är cirkulationspumparna. Bara de ger besparingar på uppemot en hundralapp i månaden jämfört med äldre modeller.

Men också själva värmepumparna har effektiviserats. Och det brukar uppskattas av dem som nu behöver byta ut sin pump från 90-talet.

– Idag finns dessutom bra reningsanläggningar för den magnetiska smuts som finns i rören till radiatorerna. En smuts som påverkar värmepumparna negativt och som man nu kan slippa.

Att bergvärme är komfortabelt råder ingen tvekan om.

– Bergvärme ger en jämn värmekomfort och är ett av de mest underhållsfria värmesystem man kan ha. Vi har många kunder som tröttnat på att elda med ved eller pellets och installerar bergvärme istället. De brukar bli väldigt nöjda.

Vilket alla kunder brukar bli. IVT-Center i Nyköping är knutet till Mälardalens Värmepumpcenter som sedan drygt 30 år finns etablerat i Eskilstuna.

– Förutom installation av bergvärme erbjuder vi också helhetslösningar med frånlufts- och luft-vattenvärmepumpar. Detta gör att vi har möjlighet att föreslå den optimala värmelösningen i varje enskilt fall.

Just nu – rabatt vid beställning av installation av bergvärmepump

IVT-Center ingår i gruppen BrainHeart Energy Sweden med bland annat Vattenfall som partner och delägare. Gruppen är Sveriges största leverantör av bergvärmelösningar med över 1000 installationer per år, vilket borgar för kvalitet och kompetens. Arnulf och hans kollegor gör kostnadsfria hembesök.

– Vi måste gå igenom förutsättningarna på plats för att hitta den bästa lösningen för kunden. Och vi är helt uppriktiga och har ingen anledning att vara något annat. Vi säljer inte värmepumpar för säljandets skull. Vi vill ha kunder som är riktigt nöjda med sin investering.

En bergvärmeanläggning med borrhål och installation i ett existerande vattenburet system kostar för normalvillan ca 130 000 kronor inklusive ROT-avdrag.

– Självklart beror priset på de enskilda förutsättningarna men beloppet ger en ungefärlig prisbild. I en kalkyl med rak återbetalning är pengarna återbetalda på mindre än 10 år för den med elpanna. Och kvar under lång tid har man då en helt fungerande anläggning med mycket låg förbrukning.

Här kan du kontakta oss om du vill veta mer om de värmesystem vi erbjuder

Samtidigt poängterar Arnulf att huset stiger i värde efter investering i ett energibesparande värmesystem.

– Vid villaköp ligger husvärdet som grund för belåningen och möjligheten för människor att få bostadslån. Jag har sett många exempel på hur villor ökat i värde efter att ha installerat bergvärme.

Men redan från dag ett sparar man pengar med bergvärme.

– Förbrukningen minskar från 20 000 kWh/år till knappt 7 000 kWh/år med en bergvärmepump. Det reducerar kostnaderna rejält om du har en elpanna men också om du exempelvis värmer huset med fjärrvärme. Optimalt går det att minska sina uppvärmningskostnader med upp till 80 %.

Dags att byta ut din gamla bergvärmepump? Kontakta oss här.