Väskaffären HELA DENNA SIDA ÄR EN ANNONS
Vilken väska ska man välja?

Slipp krångel välj rätt handbagage!

Väskaffären

Du vill inte att flygbolaget ska ta hand om din väska. De kanske t.o.m. vill ha betalt för att göra det! Då gäller det att maxa vad du får ta med dig in i flygplanet. Kolla först vad ditt flygbolag har för regler. Tyvärr skiljer det mellan bolagen. Sedan gäller det att hitta den väskan som har största tillåtna volym och lägsta vikt.

Nja, det är inte riktigt så enkelt.

Livet är fyllt med kompromisser även när det gäller väskor.

Vet du att du kommer att gå på kullerstensgator och grusvägar t.ex. då är dubbelhjul att föredra.

Ett dubbelhjul är ett hjul som sitter i ett hjulpar så att väskan har i praktiken åtta hjul.

Dubbelhjul väger lite mer men rullar väldigt mycket bättre på ojämna underlag och skulle det fastna en liten sten i det ena hjulet fortsätter det andra att rulla.

Kommer du behöva checka in väskan någon gång ibland? Du kanske köper ett par flaskor vin hos den charmige italienske vinbonden som du vill dricka hemma? Då är en hård kabinväska bättre eftersom den skyddar innehållet bättre.

Men ibland är det bara så lätt som möjligt som gäller. Då finns det ett bra alternativ med American Tourister Herolite som väger 1,5 kg och packar 42 liter! När du packar ditt handbagage är det jätteviktigt att du inte glömmer din ”lilla väska”. Det är väskan som du har under stolen framför dig. Där ska du förvara dina värdesaker -pass pengar och sådant som du behöver under resan. Laddare mediciner öronproppar bok våtservetter kanske lite snacks. Ibland kan planet bli stående länge på marken och om magen kurrar blir väntan ännu längre.

Så fundera på hur du använder din väska och ta fem minuter på vad du lägger i den. Kläder kan du alltid köpa men en missad sladd kan förstöra flera dagar.

LÄTTAST OCH STARKAST

En resa skapar minnen för livet. Låt inte resväskan förstöra din resa. Resväskor behandlas illa. De tappas, staplas far fram längs mekaniserade transportband och kommer i bästa fall fram med en duns ner på bagagekarusellen på rätt flygplats. Hjul och handtag, ja allt som sticker ut fastnar och dras fram och tillbaka i den snabba hanteringen på moderna flygplatser.

Visste du att det görs nästan 39 miljoner flygresor från svenska flygplatser varje år (2017).

Kort sagt att satsa på en bra resväska är en bra investering.

Samsonite har utvecklat ett kompositmaterial som är unikt tåligt och samtidigt lätt. En normalstor väska väger bara 2,3 kg!

Det vävda plastmaterialet har samma styrka vid -40grader som vid plus 20 grader. Det gör att den håller även om väskan ramlar i asfalten för att flygplatstraktorn kör för fort.

Dragkedjor ska också hålla. En Samsonite dragkedja testas med 7500 drag och då får den inte visa tecken på att bli sliten eller (hemska tanke) gå sönder.

Handtag ska kunna dras upp och ner 12000 ggr utan att spärrar släpper eller skruvar lossnar

Hjul ska klara 36km med last i en standardiserad slitbana

ALLA detaljer tas ut för stickprovskontroll och testas i Samsonites egna testlaboratorier innan produktion. Inga detaljer är för små för att kontrolleras.

Så behåller man positionen som världens ledande resväsktillverkare sedan 1910

UNIKA VÄSKOR FRÅN FINLAND

I den lilla byn Äetsä en timme från Åbo ligger sedan 1967 ett familjeföretag som tillverkar väskor i skinn.

Alla skinn är vegetabiliskt garvade och köps in från Italien.

Tre gånger om året åker ägaren ner till garverierna i Toscana och väljer ut de vackraste hudarna till sin produktion. Skinnen förses med kvalitetsstämpeln Pelle Vegetale di Toscana som bara ges till de garverier som uppfyller på vegetabilisk garvning och miljövänlig hantering.

Varje skinn har sedan en unik produktionskod som sätts på den färdiga väskan så att kunden kan se vilket skinn och vilket garveri som berett just detta skinn.

Metalldetaljerna köps också in från Italien som fortfarande har små skickliga hantverkare som sätter en ära i att arbeta enligt traditionerna.

När allt finns på plats i Äetsä är det dags att starta produktionen. Ett tiotal skickliga damer gör sitt bästa. Det tar minst tre år att bli skinnsömmerska. Inte ett stygn får fel inte en söm får bli sned då måste produkten kasseras -man kan ju inte sprätta bort i skinn. När väskorna är klara packas dom in i ortstidningens osålda blad (Jag önskar att min finska var bättre) och skickas till Sverige.

Vi i Väskaffären är stolta över att samarbeta med OKAY´s sedan 1997. Idag säljer vi mer än vi någonsin gjort och tack vare detta kan vi också erbjuda en unik service där kunden designa sin väska. Välja modell/skinn och spännen och få inte bara en kvalitetsprodukt utan också ett unikt nyttoföremål som kan användas i många år.