Glasögonspecialisten HELA DENNA SIDA ÄR EN ANNONS
  • KONTROLLERA. Håll koll på din ögonstatus genom en läkarbedömd ögonhälsoundersökning hos Glasögonspecialisten i Nyköping.
  • ÖGONSTATUS. – Man märker inte själv av några symptom på ögonsjukdom förrän det är stora skador på synen, säger Lena Leijon optiker. Men upptäcks de i tid kan synförsämringar bromsas.
1/

Upptäck ögonsjukdom i tid – gör en ögonhälsoundersökning

Glasögonspecialisten

Grön starr, förändringar i gula fläcken och blödningar i ögonbottnen – det är tre lömska tillstånd i ögat. Du märker inte när åkommorna uppstår. Men konsekvenserna påverkar allvarligt din syn. Se därför till att regelbundet undersöka dina ögon.

– Det är lurigt att du faktiskt inte märker dessa sjukdomar förrän förändringarna i ögat gått väldigt långt, säger Lena Leijon optiker på Glasögonspecialisten i Nyköping. När du börjar se sämre har ögat skadats på ett sätt som inte går att bota.

Det gäller exempelvis glaukom, så kallad grön starr.

– Glaukom innebär att vissa delar i synfältet försvinner. Hjärnan kompenserar synförlusten och du tycker att du ser som vanligt. Du märker alltså inte sjukdomen. Men får du en diagnos i tid kan åtgärder sättas in som bromsar förloppet. Exakt samma sak gäller förändringar på gula fläcken. Därför bör du undersöka dina ögon regelbundet.

– Hälsoundersökningen kan också visa på oupptäckt diabetes, fortsätter Lena. I ögonbottnen kan sjukdomen ge små blödningar i kärlen.

Glasögonspecialisten i Nyköping har avancerad teknisk utrustning för att göra kliniskt professionella ögonhälsoundersökningar.

– Vi är tre optiker som har kompetens att undersöka och fotografera ögonbottnen. Bilden bedöms därefter av legitimerade ögonläkare. På så sätt kan vi leverera ett tryggt och korrekt utlåtande av dina ögons status.

Läkarna har också möjlighet att remittera patienten vidare till sjukvården.

– Sådana här ögonundersökningar genomförs inte längre av sjukvården. Inte ens för riskgrupper. Vet du med dig att det finns en ärftlig faktor i din släkt så är det extra viktigt att du på eget initiativ regelbundet undersöker dina ögon.

Så här går en ögonhälsoundersökning till

MED SKÄRPA. – Vårt mål är att alltid ha ditt bästa för ögonen, säger Lars, Anna, Malin och Lena på Glasögonspecialisten i Nyköping.

Ögonhälsoundersökningen hos Glasögonspecialisten i Nyköping genomförs utan obehag för patienten.

– Först gör vi en vanlig synundersökning. Där kollas din synskärpa på långt och kort håll. Vi mäter tryck, kontrollerar synfältet och fotograferar därefter dina ögonbottnar.

Genom pupillen dokumenteras blodkärl, synnerven och gula fläcken.

– Undersökningen är enkel och inte smärtsam på något sätt. Priset är 895 kronor.

Lena poängterar vikten av det professionella samarbetet med ögonläkarna.

– Vi vill självklart att så många som möjligt ska få ett friskhetsintyg med sig här ifrån. Läkarna bedömer också riskfaktorer och ger råd om lämplig tidpunkt för nästa ögonhälsoundersökning.

Just nu är det ingen väntetid för att få en ögonhälsoundersökning gjord hos Glasögonspecialisten.

– Ring oss gärna om du vill ha mer info. Eller om du vill boka tid. Vi jobbar hängivet och långsiktigt för att alla ögon ska må bra. Och därmed också se bra. Att hälsoundersöka din syn är något du bör unna dig, säger Lena. Särskilt om du är 45+. Risken för ögonsjukdom ökar med stigande ålder.

Det här kan vi hjälpa dig med – boka tid