• Ann-Louise Hanson har inte bara skrivit bok – hon ska också ut på turné till hösten. Foto:
  • Ann-Louise Hanson och Bruno Glenmark har skrivit en bok om sitt liv – delvis för barnbarnens skull. Foto:
  • Ann-Louise Hanson och Bruno Glenmark gifte sig 1966. Foto:
  • "Det där med titel är jättesvårt. Vi har hållit på så länge. Men sedan kom vi på att det här med kärlek, det är viktigt", säger Ann-Louise Hansson. Foto:
1/

Ann-Louise Hanson ångrar ingenting

Musik
annons

Ann-Louise Hanson har stått på scenen i närmare 70 år.

Nu ger hon ut en bok om sitt liv tillsammans med maken Bruno Glenmark.

— Jag tror att det är bra för mina barnbarn och efterlevande att få veta hur allting har gått till, säger hon.

Artisten Ann-Louise Hanson stod på scenen för första gången när hon var sex år gammal och har spelat in hundratals låtar. I boken "Kärlekens miljonär" skriver hon och maken om hela livet, från barndom till nu.

— Vi har ju jobbat i den här branschen i så många år. Man har så många berättelser, har mött så många människor, både kända och okända. Jag har haft ett fantastiskt liv, säger Ann-Louise Hanson.

Men några händelser har Ann-Louise Hanson valt att lämna ute.

— Jag kunde inte formulera det på rätt sätt, och jag var rädd för att såra människor jag inte ville såra. Sådana händelser, några få händelser, har jag valt att inte skriva om. Inte berätta heller. Det får förbli min hemlighet tills jag är borta, säger hon.

Det var inte enbart för fansens skull som paret skrev boken.

— Vi kände att ”nu är det nog dags att skriva”, också för barnens och barnbarnens skull. Att de ska få veta vad mormor och morfar gjorde när de levde. Så tänker man ju ibland, jag har kommit upp i den åldern. Jag menar, Bruno är ju 79 och jag 73, säger hon.

— Men så mycket som jag jobbar nu har jag inte gjort på länge, nu känns det nästan som på 60-talet. Då var det som värst. Det är mycket som händer nu, och det är jätteroligt, fortsätter Ann-Louise Hanson.

Artisten var nyligen på turné med Barbro "Lill-Babs" Svensson och Siw Malmqvist.

— Vi åker på en turné igen till hösten, november. Så nog händer det saker, alltid, säger Ann-Louise Hanson.

Utöver turnén har hon flera projekt i kikaren framöver. Bland annat har hon skrivit en saga som hon inte vet hur eller när den ska ges ut.

— Jag har lite saker på gång, men det är hemligt. Jag vill inte prata för mycket om det, för blir det inte av så blir det kanske pinsamt. Men det finns litegrann i pipelinen.

Någon specifik händelse hon skriver om i "Kärlekens miljonär" är svår att nämna, men hon säger att allt hon skrivit om har haft en mening.

— Vad ska man säga. Hade jag sagt ja till att flytta till Los Angeles hade man satsat på Ann-Louise Hanson i stället för Julio Iglesias. Grammofonbolaget satsade på honom i stället för mig, för jag ville inte flytta till Los Angeles, säger Ann-Louise Hanson.

TT: Är det något du känner att du hade velat göra annorlunda?

— Nej, jag ångrar inte en sekund. Absolut inte.

Fakta: Ann-Louise Hanson

Ålder: 73.

Karriär: Mångårig artist som stått på scenen sedan hon var sex år. Hon har tävlat i Melodifestivalen 13 gånger och har spelat in runt 600 låtar, varav 50 har hamnat på Svensktoppen.

Hon var nyligen ute på turné tillsammans med Barbro "Lill-Babs" Svensson och Siw Malmqvist.

Familj: Maken Bruno Glenmark, 79. Barn och barnbarn.

Aktuell: Ger tillsammans med Bruno Glenmark ut boken "Kärlekens miljonär". Där berättar paret om sitt liv tillsammans och om alla möten med kända – och okända – personer.

annons

Mest delat denna vecka