Måsarna på bilden är helt oskyldiga till hotellkalabaliken i Kanada. Arkivbild Foto:

Benådad efter kanadensiskt korvkaos

Kanada

Lämna inte pepperoni vid ett öppet fönster, när det finns hungriga måsar utanför. Det rådet kan Nick Burchell skriva under på.

Men efter över 17 års bannlysning från kanadensiska lyxhotellet The Empress tas han nu till nåder.

Portningen har hävts, sedan Burchell vädjat till ledningen för hotellet i Victoria, British Columbia, i ett brev, rapporterar tidningen Times Colonist.

På Facebook har Nick Burchell gett en målande beskrivning vad som hände 2001 när han öppnade fönstret, för att inte den nyinköpta korven skulle bli dålig i det kvava rummet.

När han kom tillbaka några timmar senare var hotellrummet fyllt av ett 40-tal måsar. Och pepperoni är inte bra för måsars matsmältning, konstaterar han. Förutom fåglar var rummet fyllt av fjädrar och exkrementer.

Till slut hade han jagat ut alla fåglar utom en, som han kastade en sko efter utan att träffa. Skon for ut genom fönstret. Det gjorde även måsen, sedan han fångat den i en handduk. Skon och den handdukssvepta måsen landade på gäster som kom för att fika.

Burchell råkade senare orsaka ett strömavbrott när han försökte torka sin återfunna och nytvättade sko med hotellets hårtork.

Hotellets pr-chef Tracey Drake trodde först att det rörde sig om ett aprilskämt när Burchells bön om benådan kom. Men efter att ha talat med anställda bekräftar han för tidningen att historien är sann.

— En sådan sak kan man helt enkelt inte hitta på, säger Drake.