Sidney Crosby firar sina 1 000 poäng i första perioden. Foto:

Crosby nådde 1 000 poäng

Ishockey
Superstjärnan Sidney Crosby satte sin 1 000:e NHL-poäng när hans Pittsburgh slog Winnipeg med 4–3.Jag var glad att få poängen tidigt, det har liksom hängt över mig de senaste matcherna, säger han till NHL Networks.

Poäng nummer 1 000 kom när Crosby passade fram till Chris Kunitz mål i första perioden.

— Det var väldigt kul. Och kul att det var Kunitz, som har varit med och möjliggjort många av de där poängen. Det var fantastiskt, säger Crosby.

Men det var inte nog för kanadensaren. Redan i tredje perioden noterades han för assist till Phil Kessel, ett mål som tog matchen till förlängning – där Crosby sedan avgjorde matchen med ett mål bakom Winnipegs Connor Hellebyuck.

Inte nöjd

Den 29-årige Crosby är den 86:e NHL-spelare som har nått 1 000 poäng, och har gjort det som den tolfte snabbaste i NHL.

En nöjd Crosby kunde skrinna av hemmaisen med 1 002 poäng.

De 1 002 poängen har nåtts via 369 mål och 633 assist under 757 matcher, vilket är sex matcher färre än vad Floridas Jaromir Jagr behövde för att nå milstolpen, skriver nhl.com.

Lehner höll nollan

Robin Lehner hade en mer händelsefattig dag i mål för Buffalo, som vann över Colorado med 2–0. Lehner behövde bara mota elva skott på de två första perioderna innan det blev något svettigare i den tredje, då han fick göra tolv räddningar.

Det var Lehners andra nolla för säsongen, och femte totalt i NHL-karriären.

— Jag började nästan bli lite uttråkad där i andra perioden, men det var skönt också, säger han till nhl.com.

Erik Karlsson satte ett mål när Ottawa slog New Jersey med 3–0.

Alexander Steen stod för ett mål och en assist i St Louis 4–3-seger över Vancouver, som inte hjälptes av ett Sedin-mål där Daniel spelade fram till målskytten Henrik.

Oscar Klefbom satte sitt tionde mål för säsongen när hans Edmonton besegrade Philadelphia med 6–3.