Jens Dantorp under ett inspelsvarv inför British Open. Foto:

Dantorp inför debuten: "Är rätt häftigt"

Golf

Jens Dantorp skulle egentligen ha spelat seriespel i division 1 med Falkenbergs GK den här veckan.

I stället gör den utflyttade Malmöpågen debut i British Open.

— Det är rätt häftigt, säger Sveriges färskaste golfstjärna.

Helgens succé och tredjeplatsen i Scottish Open gav Jens Dantorp en prischeck på drygt tre miljoner kronor och en plats i British Open på Carnoustie. Där gick Dantorp på tisdagen ett inspelsvarv i en blågul fyrboll tillsammans med Alex Norén, Alexander Björk och Jonas Blixt.

Skåningen njuter av varje sekund inför den efterlängtade majordebuten.

— Det är fantastiskt att vara här. Skön stämning, bra bana och en härlig inramning, säger Dantorp.

Glad och stolt

Det har varit några hektiska dagar för 29-åringen, som fortfarande inte har hunnit beta av svaren på alla grattishälsningar som har hållit telefonen varm de senaste dagarna. Samtidigt försöker han snabbt ladda om för att tävla för femte veckan i rad.

— Det slog mig vad jag hade gjort rätt sent på kvällen i söndags. Man kändes sig jävligt nöjd och glad och stolt över sig själv, säger han.
— Visst känner man av att man är ganska trött efter att ha spelat i fyra veckor, ganska stora tävlingar dessutom. Men adrenalinet finns där också efter förra veckan, så det jämnar nog ut sig rätt så bra. Men det blir viktigt att spara energi och inte jobba ihjäl sig innan det börjar.

"Sjuk inramning"

Klockan 15.15 på torsdag eftermiddag, svensk tid, slår Dantorp sitt första slag någonsin i en major. Han ser redan fram emot att få gå promenaden upp mot den 18:e greenen senare på dagen – och helst i helgen också.

— Läktarna här är rätt rejäla... Nu är de ganska tomma, men det kommer bli en sjuk inramning att komma här på torsdag. Eller framför allt om man kommer här en söndag eftermiddag, det hade varit jävligt häftigt.