Beyonce visar en mer privat sida av sig i en intervju med Vogue. Arkivbild. Foto:

Efter kejsarsnitt – Beyonce hyllar kroppen

Nöje

Världsstjärnan Beyonce ställer numera sällan upp på intervjuer. Men i samband med det ärofyllda uppdraget att fronta omslaget till modemagasinet Vogues septembernummer berättar artisten om allt från sin svåra förlossning till kroppsacceptans.

"Jag omfamnar att vara kurvig. Jag har accepterat vad min kropp vill vara." säger Beyonce i intervjun med Vogue och fortsätter:

"Jag tycker det är viktigt att kvinnor och män ser och uppskattar skönheten i sina naturliga kroppar."

Beyonce gjorde i april comeback på scen under musikfestivalen Coachella efter att ha fött tvillingarna Sir Carter och Rumi med akut kejsarsnitt. För Vogue avslöjar stjärnan hur den svåra förlossningen förändrade hennes kropp och samtidigt gav henne en stor respekt för den.

På omslaget poserar Beyonce utan hårförlängning och i minimalt med smink för att visa sig så naturlig som möjligt. Det är inte bara den ovanligt öppna intervjun med världsstjärnan som har skapat rubriker, även omslagets fotograf Tyler Mitchell blev historisk genom att som första afroamerikan någonsin fotografera det inflytelserika septembernumret av Vogue.