Essam El Hadary blev historisk. Foto:

Egyptiske målvakten är historisk

Fotboll

Egyptiske målvakten Essam El Hadary är historisk.

Varför då?

Nu är 45-åringen den äldste VM-spelaren genom tiderna.

I VM i Brasilien för fyra år sedan blev den colombianske målvakten Faryd Mondragón (då 43 år och tre dagar gammal) dittills äldst genom tiderna i VM när han fick hoppa in i Colombias 4–1-seger mot Japan.

Nu är det rekordet raderat.

Essam El Hadary, 45, (född den 15 januari 1973) startade för Egypten i den tabellmässigt betydelselösa gruppspelsavslutningen mot Saudiarabien, efter att ha suttit på bänken i de två första matcherna, och blev historisk.

Det här var El Hadarys, som till vardags spelar i saudiska Al Taawoun, första VM-match i karriären, i sin 153:e landskamp för "Faraonerna".

Trots att han räddade en straff i sin historiska match så slutade den tillslut ändå i moll. I tilläggsminut nummer sex smällde Salman al-Faraj in 1–1 till Saudiarabien och med matchens sista spark fick han se ytterligare en boll smita förbi sig till slutresultatet 1–2.

El Hadary är på tredje plats i listan över egyptiska spelare med flest landskamper, har vunnit Afrikanska mästerskapen fyra gånger och har även utsetts till turneringens bästa målvakt tre gånger.