• Grasse i Frankrike. Foto:
  • Ett meddelande från den franska regeringen skickades ut efter skjutningen i Grasse.
1/

Flera skadade i skolskjutning i Grasse

Frankrike

Flera personer har skadats i en skjutning på en skola i franska Grasse, enligt en talesperson för inrikesdepartementet. En person har gripits – enligt en poliskälla rör det sig om en 17-årig elev.

Den 17-årige eleven ska ha öppnat eld och bland annat skjutit mot skolans rektor. Pojken, som inte är känd av polisen sedan tidigare, var beväpnad med ett gevär, två handeldvapen och två granater, enligt en poliskälla.

Ytterligare en person är enligt en annan poliskälla på fri fot. Den uppgiften har dock inte bekräftats.

— Panik utbröt och studenterna gömde sig i ett närbeläget snabbköp, säger källan.

Det råder oklarheter om hur många människor som skadats. Pierre-Henry Brandet, talesperson för inrikesdepartementet, säger till BFMTV att åtta skadades i samband med skjutningen. Till radiokanalen France Inter säger samma talesperson att tre personer har skadats.

Räddningstjänsten uppmanar boende i Grasse att stanna inomhus. Franska regeringen har skickat ut en terrorvarning i invånarnas mobiltelefoner. Enligt kommunen i Grasse är skjutningen dock inte terrorrelaterad, utan något som enbart rör två elever.

Alla skolor i staden har stängt efter händelsen. Frankrikes premiärminister Bernard Cazeneuve har avbrutit en resa i norra delarna av landet.