• Polisens tekniker på platsen där en död kvinna hittades i stadsdelen Hjärsta i Örebro. Foto:
  • En död kvinna har hittats i stadsdelen Hjärsta i Örebro, nära den försvunna 45-åriga kvinnans hem. Men den döda är ännu inte identifierad. Foto:
1/

Polisen: Död kvinna hittad i Örebro

Brott

En död kvinna har hittats i stadsdelen Hjärsta i Örebro. Platsen ligger nära den försvunna Örebrokvinnans hem, men polisen bekräftar inte att det är hon.

— Fokus är att identifiera den här kvinnan och att göra den tekniska utredningen, säger Tommy Lindh, presstalesperson vid Örebropolisen, till Nerikes Allehanda.

Polisen ville på lördagskvällen inte kommentera saken ytterligare, utan konstaterade bara att utredningsarbetet fortsätter.

Den 45-åriga kvinnan anmäldes försvunnen av anhöriga i tisdags morse. I hemmet fanns hennes personliga tillhörigheter kvar. Polisen inledde en förundersökning om misstänkt människorov.

Fann föremål

Den döda kvinnan hittades av privatpersoner vid 14.30-tiden på lördagen. Kroppen låg i "ett grönområde eller skogsområde" som spärrades av för polisens tekniker.

Nära kvinnans bostad finns ett skogsparti med flera gångvägar. Tidigare på lördagen fick polisen tips från allmänheten om ett föremål där. Ett område cirka 150 meter från kvinnans hem spärrades av.

Enligt Aftonbladet kom polisens utredare ut från området med en brun papperspåse. Polisen berättar inte vad det är för föremål, utan talar bara om ”en detalj” i utredningen.

Mobilen spårad

Genom att samla in data från mobilmaster har polisen kunnat konstatera att kvinnans mobiltelefon är någonstans i närheten av hennes bostad, enligt uppgifter till Aftonbladet.

Under fredagen gjordes en husrannsakan i en bil som tillhör den man som tidigare varit anhållen misstänkt för människorov, rapporterar SVT Nyheter Örebro. Åklagaren Åsa Hiding vill inte bekräfta ett bilbeslag, men säger till tv-kanalen att ingen är misstänkt i utredningen.

Polisen lade på fredagen ut bild och namn på kvinnan och vädjade om tips från allmänheten.