Ståle Solbakken. Arkivbild. Foto:

Solbakken nöjd med Olsen-affären

Fotboll

Robin Olsens övergång till Roma blev en bra affär för FC Köpenhamn. Det säger klubbens tränare Ståle Solbakken, som också poängterar att Olsens spel i sommarens VM-slutspel gjorde att den svenske VM-målvaktens värde ökade avsevärt.

"När du tänker på att Robin blev allvarligt skadad i februari är det bra för alla parter att det slutar så här. Det finns goda skäl att vara stolt över denna affär, inte minst vårt sjukvårdsteam, som hjälpe Robin att bli redo för VM, hjälpte till att skicka upp prislappen till denna nivå", säger Solbakken till FC Köpenhamns webbplats.

FCK får, enligt Ritzau, 8,5 miljoner euro, drygt 87 miljoner kronor, för Olsen direkt och kan få ytterligare 3,5 miljoner euro, 36 miljoner kronor, i bonusar. Dessutom får Köpenhamn tio procent av vinsten om Roma säljer Olsen vidare i framtiden.

"Det är en hel del för Robin och för FC Köpenhamn. Han kom till klubben på ett leasingavtal. Robin tog chansen och vi köpte loss honom från PAOK till ett mycket rimligt pris. Sedan dess har han levererat många starka internationella prestationer både för oss och det svenska landslaget", säger Solbakken.