Readly Express med Björn Goop i sulkyn vann Prix d'Amérique i januari. Men hästen kommer inte till start i Elitloppet 2018. Arkivbild. Foto:

Stjärnhäst hoppar av Elitloppet

Trav

Årets Prix d'Amérique-vinnare Readly Express kommer inte till start i Elitloppet på Solvalla den 27 maj. Den svenska travhästen har inte tävlat sedan den prestigefyllda segern i Frankrike, och är inte redo för två heat under samma dag, säger tränaren Timo Nurmos i ett pressmeddelande från Solvalla.

"Jag har varit medveten om att det har funnits en risk för det här beskedet, men det är klart att det känns tråkigt nu när det är ett faktum", säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

Samtidigt har franska Dreammoko bjudits in till loppet, och den nederländska tränaren Richard Westerink har tackat ja till inbjudan. Hästens pappa är Timoko, som har vunnit Elitloppet två gånger, senast i fjol.

På söndag ska startfältet, där nio av 16 platser är fyllda, vara klart.

Fakta: Inbjudna hästar till Elitloppet 2018

Följande hästar är hittills inbjudna till Elitloppet.

Uza Josselyn, Schweiz, Bold Eagle, Frankrike, Propulsion, Sverige, Maori Time, Australien, Ringostarr Treb, Italien, Pastore Bob, Sverige, Nadal Broline, Finland, Volstead, Sverige, Dreammoko, Frankrike.