Trelleborgs tränare Patrick Winqvist talar med målvakt Marko Johansson under söndagens allsvenska fotbollsmatch mellan Hammarby IF och Trelleborgs FF på Tele2 arena. Foto:

TFF-tränaren inte orolig trots bottenform

Fotboll

Fem förluster och en oavgjord på de sex senaste allsvenska matcherna.

Men Trelleborgs tränare Patrick Winqvist är inte orolig över varken sitt jobb eller fotbollsföreningens framtid.

— Det är inte riktigt så Trelleborg jobbar, sade han.

Patrick Winqvist fick ingen rolig 42-årsdag. Hans allsvenska nästjumbo Trelleborg förlorade med 0–1 borta mot tabelltvåan Hammarby i Stockholm under söndagseftermiddagen.

På presskonferensen efteråt frågade TT om Winqvist, som tränat TFF sedan 2015, är orolig över sitt jobb i Skåneklubben som är allsvenskans formsvagaste.

— Jag vet inte om jag är särskilt orolig, det är inget jag kan påverka. Om man tror att Trelleborgs styrelse ska sparka tränaren för att man tagit ett poäng på sex matcher då får man också titta på vilka lag man ska ta poäng mot. Det finns inga som helst signaler i vår förening om att vi är oroliga, på varken det eller något annat, sade Patrick Winqvist.

"Dricker drinkar"

Han nickade sedan åt Hammarbys tränare Stefan Billborn framme vid podiet. Billborn och Winqvist tränade Brommapojkarna tillsammans för fyra år sedan då laget åkte ur allsvenskan som jumbo.

— Vi har suttit i en situation då vi båda fick lämna, men avsluta säsongen först. Nu sitter vi i andra föreningar och gör jobb. Jag kanske sitter i Stefans situation om några år. I någon form av serieledning, njuter och dricker drinkar, sade Winqvist.
— En ständig plåga, fyllde Billborn i.

"Nöjd"

Trelleborg har inte vunnit i allsvenskan efter VM-uppehållet. Senaste trepoängaren kom i 2–1-segern hemma mot Brommapojkarna den 24 maj. Nästa match spelas hemma mot Gif Sundsvall om drygt en vecka. Det är en poäng upp till BP på kvalplats och två poäng upp till 13:e-placerade Sirius.

TT: Hur måste ni arbeta under den andra halvan av säsongen för att klara er kvar?

— Precis på samma sätt som har gjort de här senaste veckorna. Jag är nöjd med spelarnas insats, de har förtroende i det vi gör, sade Patrick Winqvist

Fakta: Trelleborgs senaste matcher

Söndag 5 augusti: 0–1 mot Hammarby (borta).

Måndag 30 juli: 1–3 mot Hammarby (hemma).

Lördag 21 juli: 1–4 mot Östersund (b).

Lördag 14 juli: 2–2 mot Dalkurd (b).

Lördag 7 juli: 1–4 mot AIK (h).

Söndag 27 maj: 1–2 mot Elfsborg (b).

Torsdag 24 maj: 2–1 mot Brommapojkarna (h).