De påkörda fördes med ambulans till sjukhus. En man blev allvarligt skadad och en kvinna blev lindrigt skadad. Arkivbild. Foto:

Bilist körde på fotgängare – två skadade

Brott

En man försökte vid midnatt upprepade gånger köra på människor i Kristianstad.

Bilen träffade två personer – den ena hamnade under fordonet och blev allvarligt skadad.

Trots att många såg det som hände har ingen gripits för dådet. Polisens arbetshypotes är att ett bråk ligger bakom.

— Vi ser inga terrorhandlingar i det här alls. Detta är en isolerad händelse. Några människor har blivit ovänner och så har det mynnat ut i detta, säger Robert Loeffel, polisens pressinformatör i polisområde sydvästra Götaland.

Under bilen

Enligt polisanmälan försökte mannen köra på ett flertal personer på Östra Boulevarden i centrala Kristianstad. Bilen ska därefter ha vänts och sedan gjorde föraren flera försök till. Två personer, en man och en kvinna som båda är 23 år, träffades av bilen. Mannen hamnade under den och båda fick föras till sjukhus med ambulans. Enligt Region Skåne fick mannen allvarliga skador, kvinnan lindriga.

Efter det ska gärningsmannen ha gjort ytterligare ett försök att köra på personer.

Mannen lyckades sedan försvinna därifrån och bilen har inte hittats. En misstänkt bil kontrollerades senare under natten efter vittnesuppgifter om registreringsnummer, men det fanns inga skador på bilen som tyder på att den skulle ha varit inblandad.

— Det kan ju ha varit en falskskyltad bil, säger Stephan Söderholm, presstalesperson vid polisens ledningscentral för region Syd.

Tre målsägande

Utöver de två 23-åringarna är ytterligare en person registrerad som målsägande av polisen och Robert Loeffel flaggar för att det kan bli fler som anses ha blivit utsatta för ett brott.

— Det här är högprioriterat och vi ser mycket allvarligt på händelsen, säger han.

Filmer från övervakningskameror i området kontrolleras. Polisen hoppas också att det kan finnas mobilfilmer, eftersom många människor blev vittnen till bilens framfart. Brottet rubriceras som grov misshandel.