Andreas "Granen" Granqvist och "kollektivet" i all ära, men fotbolls-VM:s riktiga stjärna heter Ture!

Ja, Ture. Som i SN:s maskot och orakel, som inte bara har tippat rätt resultat i samtliga Sveriges matcher, utan dessutom har förutspått HUR resultatet uppnås, som nu senast Sveriges överkörning av Mexiko. Inte illa för en kille (eller tjej, det är tydligen lite oklart enligt ägaren) som tillbringar dagarna med att mumsa grönt och chilla ihopkrupen i ett skal.

Ja, just det, för er som inte redan vet det kanske jag ska nämna att Ture är en sköldpadda.

Just att han är en sköldpadda gör för övrigt att Ture har en rejäl fördel jämfört med det världsberömda oraklet Paul. (Ni minns väl den tyska bläckfisken som tippade alla rätt i Tysklands sju matcher under VM i Sydafrika 2010? Dessutom förutspådde han Spaniens seger mot Nederländerna i finalen.)

Karriären blev kort för Paul, som dog några månader efter VM 2010. (Han tippade förresten även sex matcher i EM 2008, men då fick han "bara" fyra rätt...)

Ture, däremot, är en leopardsköldpadda med en förväntad livslängd på sisådär 100 år. Och han är så vitt jag har förstått ännu bara en yngling. Det blir många möjliga världsmästerskap att tippa!

Jag spår en lysande karriär för Ture, om han bara håller tungan rätt i mun och fortsätter att pricka rätt. Helst då förstås med en vinst för Sverige i tisdagens match mot Schweiz!

Heja Ture – och blågult!