Efter debutsingeln ”Green Walls” och uppföljarna ”Love Should Be Like” och ”Cold Thoughts” släpper bandet Arsadi nu sin debut-EP ”Vivid Colours” på onsdag.

– Namnet anspelar på att låtarna verkligen har vitt skilda stilar. Man kan säga att det är allt från reggae och drömmiga ballader till punk och klassisk rock med Kent-influenser, säger Nils Öberg som vuxit upp i Nyköping men numera huserar i Uppsala där han studerar.

Låtarna på nya EP:n är inspelade och mixade av Adam Svärd hos Mood Swing Studio i Uppsala. Texterna spänner över ett brett spektrum.

Artikelbild

Vivid Colours heter debuten.  FOTO: PRESSBILD

– De handlar om allt från intim kärlek och saknad till kalla känslor och skeva samhällsideal. Kort sagt som en palett av livliga färger, säger Öberg.

Bandet består i övrigt av Anthony Bachtiar på sång och klaviatur, Feria Hikmet som tillsammans med Nils Öberg växlar mellan bas och gitarr, samt Pedram Effati på trummor.

I samband med releasen ger bandet konserter i Uppsala och på Live at Heart-festivalen i Örebro. Planen är sedan en turné i landet senare i höst.

– Det är jag som bromsar lite, jag skriver uppsats och behöver bli klar innan vi kan ge oss i väg, säger Nils Öberg som läser sociologi på universitetet.

Framöver finns också planer på konsert i Nyköping.

– Absolut, vi vill väldigt gärna spela i Nyköping. Det har dock varit lite svårt att få kontakt med arrangörer, men vi hoppas det går lättare till nästa sommar, säger han.