Här kan du ställa de frågor som du tycker är valets viktigaste och få svar direkt av dina lokala politiker. Vad kan de lova och vad säger partierna nej till? Vi ger dig verktygen så du kan berätta för dina politiker vad du tycker är viktigt. Men du kan också få vägledning så du vet hur du ska lägga din röst i kommunal- och landstingsvalet den 9 september. #kandulova blir din lokala valplattform där du får svar.

För din röst spelar roll för demokratin. Och din röst bidrar till att påverka hur framtiden ska se ut. Genom öppna och fria val avgör vi alla hur samhällsbygget ska fortsätta, hur framtiden ska se ut, hur demokratin ska utvecklas, hur ditt liv ska formas.

Vi är övertygade om att informerade medborgare är en tillgång i en demokrati. Informerade medborgare kan göra klokare val, val baserade på fakta istället för gissningar. En av lokaltidningens uppgift är att ge dig information och inför valet är plattformen #kandulova ett av våra bidrag för en valrörelse där du har chansen att bli än mer informerad.

Valplattformen #kandulova nominerades till Stora journalistpriset efter det senaste valet 2014. Då var det tidningarna i Mittmedia i norra Sverige som använde plattformen. Valdeltagandet ökade i de mest aktiva kommunerna.

I förra riksdagsvalet röstade 86 procent av alla röstberättigade i Södermanlands län. Vi tror inte att det är omöjligt att ännu fler är med och tar ansvar i höstens val genom #kandulova.

Så vilken tycker du är valets viktigaste fråga? Miljön, vården, skolan, omsorgen eller integration? Oavsett vad du tycker kan du ställa din fråga i #kandulova. Är du med minskar vi avståndet mellan väljare och politiker, ökar kunskapen om samhället och ger dig chansen att få ett rakt svar på din viktigaste fråga. Kan du lova? Ja eller nej?

Vi kan i alla fall lova en sak – alla vinner på att delta i demokratin.

Anna Falk

Chefredaktör och ansvarig utgivare på Södermanlands Nyheter

Eva Burman

Chefredaktör och ansvarig utgivare på Eskilstuna-Kuriren

Marie Hillblom

Chefredaktör och ansvarig utgivare på Katrineholms-Kuriren