Starka känslor och ungdomars vardag står i fokus i SVT:s nya serie "Eagles". Allt utspelar sig i småstaden Oskarshamn och kretsar kring en gymnasieskola och hockeylaget "Eagles".

Till Oskarshamn återvänder kändisfamiljen Kroon från en storslagen tillvaro i Boston i USA, där familjefadern Mats varit NHL-stjärna. Uppmärksamheten är enorm, eftersom Kroons har varit föremål för en egen dokusåpa.

Pappa Mats är fostrad i Oskarshamnsklubben Eagles och nu ska sonen Elias gå samma väg och bli ny forward i laget. Huvudperson i serien är dock hans syster Felicia (spelas övertygande av Alva Bratt), influencer med hundratusentals följare i sociala medier och trassligt förflutet. Hon hittar snabbt en vän i Amie (Yandeh Sallah) som har artistdrömmar och kärleken i Ludvig (Adrian Öjvindsson). Ludvig är stjärna i hockeylaget och en konkurrent till Felicias bror. Dessutom spökar Klara, den försmådda kompisen till Amie i bakgrunden, redo att sprida skitsnack och göra livet surt för Felicia.

Tv-tittarna får hänga med i skolkorridorer, på fester, i omklädningsrum och hockeyarenor. Och visst kan man ryckas med av kärlekshistorien mellan Felicia och Ludde och förfasa sig över konflikterna och missförstånden mellan ungdomarna. Men varför tillåts vuxenvärlden stjäla så mycket syre i den här serien? Mycket kraft läggs på att göra exproffset Mats Kroon till ett av tv-seriehistoriens stora praktarsel. Dessutom hade jag velat se mer av syskonen Kroons tillvaro som medlemmar i en dokusåpafamilj. Efter fem avsnitt har inte minsta tv-kamera skymtat i deras hem.

Kul är det i alla fall att se en tv-serie som utspelar sig i en småstad som inte befolkas av bensinstinkande, skjutglada killar med ölburk i handen och tjejer som enbart hänger i stallet. Dessutom är de unga skådespelarna riktigt bra.