Hittills har showen hållit till på idrottsarenan Rosvalla i Nyköping, men nu byter evenemanget scen och körs i stället i trädgården intill Tullgarns slott.

‒Vi letar hela tiden efter nya fina spelplatser och nu har vi bestämt oss för att testa Tullgarn, säger Patrik Krall som är Diggiloos konsertproducent.

Han berättar att Statens fastighetsverk, som förvaltar Sveriges kungliga slott, en längre tid försökt intressera Diggiloo för Tullgarn.

‒Vi har kontakt med representanter för de kungliga slotten sedan länge eftersom vi redan hyr Strömsholm och Haga för konserter. I fjol hade jag en stund över efter en Diggiloo -spelning och tog mig tid för att titta närmare på Tullgarn.

Peter Krall var nöjd med det han såg:

‒Det är svårt att slå den miljö Tullgarn har att erbjuda, så i sommar förläggs Sörmlands Diggiloo till Tullgarn.

Tanken är att artisterna ska uppträda från en scen längst ned i trädgården, alltså vända mot slottet. Publiken kommer för sin del att ha byggnaden i ryggen.

Vilka artister som ingår i årets Diggoloo-trupp vill Patrik Krall ännu inte avslöja:

‒Jag kan bara säga att de är fantastiska...

I sommar turnerar Diggiloo för 16:e året. Showen startade 2003 som ett evenemang under Swedish Open i Båstad. Från 2004 turnerar uppsättningen Sverige runt under sommaren.