Det var den 11 juni förra året som händelsen ägde rum på bland annat Karl Hovbergsgatan i Eskilstuna. Av den rapport som författats av en av poliserna som kom till platsen, framgår vad som mötte patrullen när de kom fram.

Polispatrullen mötte den misstänkte 21-åringen på vägen och när poliserna vände om för att åka ifatt honom och stoppa honom, började han gasa för att köra ifrån poliserna. Efter cirka 200 meter körde han i full fart rakt ut i en korsning, över ett övergångsställe och in i en cirkulationsplats trots att han inte hade någon sikt in i korsningen.

"Det befann sig både gående vid övergångsstället och mycket bilister vid cirkulationsplatsen. Av ren tur så skadades ingen utom 21-åringen själv som ramlade av crossmotorcykeln och försökte springa från platsen", skriver poliserna bland annat i sin rapport. Poliserna tyckte också att 21-åringen verkade vara påverkad av narkotika.

I de första förhören erkände 21-åringen det mesta som han anklagades för. I senare förhör har han ångrat sig och tagit tillbaka tidigare erkännande. Han bröt ett nyckelben vd händelsen, hade ont, fick sitta länge i polisbilen och ville bara till sjukhuset. Därför erkände han, berättade han.

Efter avslutad utredning där olika vittnen har hörts har åklagaren nu åtalat 21-åringen för grov vårdslöshet i trafik, rattfylleri, grov olovlig körning och tre fall av ringa narkotikabrott.