"Det är fantastiskt och det känns så grymt, det kan inte bli bättre", säger i ett pressmeddelande Spring City, som vann helgens tävling med låten "Back on our streets"

Vinsten innebär att Spring Citys låt spelas i radiokanalen och testas som utmanare på "Svensktoppen" i oktober. I Spring City ingår Noomi Thorstensson, Miah Hjelmqvist och Annie "Annielle" Kullén.

Även The Lovers Of Valdaro prisades under kvällen. Stockholmsduon med Erik Gabriel Höiby och Adam Warhester får medverka i Melodifestivalen 2019 – och är därmed som första bidrag klar för nästa års schlagerfest.

Artikelbild

| The Lovers of Valdaro med Adam Warhester och Erik Gabriel Höiby är klara för Melodifestivalen 2019. Här uppträder de under invigningen av EuroPride 2018 i EuroPride Park på Östermalms IP.

I "P4 nästa" tävlade de med låten "Lost Forever", skriven av Marie Rein, Tobias Jonsson och Paul Rein.

[youtube id="zXiJlwjJ9tg"]

– Det fanns inte i vår kalender, att det här skulle hända. Vi vill växa som band, artister och show och nu har vi en möjlighet att gå ett till steg. Melodifestivalen är ju en dröm för många artister, att få lite tv-tid, visa upp sig – och försöka att inte göra bort sig, sa Erik Höiby till Aftonbladet efter tävlingen.

Adam Warheter är välkänd för många katrineholmare, inte minst efter att på egen hand 2013 ha satt upp föreställningen "Adam, 20 – med rätt att glittra", en monolog om mobbning och könsnormer. Han flyttade till Stockholm för tre år sedan men kunde senast höras på hemmaplan som talare på Katrineholm Pride förra året.

"P4 nästa" avgjordes i direktsändning under lördagskvällen på Konsert & Kongress i Linköping.

Sammanlagt skickades 930 låtar in till årets "P4 nästa". Via 25 lokala finaler utsåg en jury till slut åtta finalister.