Dagarna efter Andra chansen i Kristianstad förra lördagen har swishat förbi konstaterar Renaida Braun som tar emot SN på sitt hotellrum på artisthotellet på Sankt Eriksgatan i Stockholm.

Aladdinföreställning, repetitioner, intervjuer och tv-inspelningar har avlöst varandra under veckan. Renaida har även hoppat in som programledare i P3 Star. (som sänds lördag red:s anm)

‒Jag börjar känna mig lite trött...rösten särskilt. Men det känns samtidigt väldigt bra. Repen har verkligen känts super.

Artikelbild

Att tävla i en musiktävling mitt under influensatider har satt sina spår i årets Mello-produktion. Både artister och dansare kämpar mot snuva och feber. Även Renaida som är mer fåordig än tidigare intervjuer i sina svar.

‒Jag försöker att inte prata så mycket... och gör inga andra intervjuer i dag, men SN vill jag så klart prata med!

Några större förändringar i numret från Andra chansenframträdandet förra helgen blir det inte under lördagen.

‒Vi har helt enkelt inte hunnit ändra om jättemycket utan jobbar på att spetsa till det så det blir extra bra. Flera av dansarna har varit i New York och vi har även en helt ny dansare denna vecka. Som lärde sig hela dansen på tio minuter, han är grym! Och det gör mig lugn, det känns helt enkelt väldigt bra, säger Renaida, som dock satsar på nya kläder och även en hel del extrahår inför finalen.

Artikelbild

Under fredagens genrep satte de internationella jurygrupperna sina poäng. "Så det är inget vanligt genrep", säger Renaida Braun, som kommer att göra ett tredje klädbyte inför finalhelgen.

‒Det är galet mycket och tuuungt! Det tog min frisör sex timmar att sätta i allt!

Vila är högprioriterat mellan alla åtaganden och Renaidas pressansvariga Christina Bredberg från Sony Music håller hela tiden ett öga på att intervjun inte drar över tiden.

Artikelbild

Trodde du skulle nå hela vägen när du var i Karlstad?

‒Vad som helst kan hända när det handlar om att folk ska rösta. Jag försöker alltid leva i nuet och hela tiden göra mitt allra bästa. Men det är ju helt sjukt egentligen! Friends arena liksom, det är absolut den största arenan jag stått på någonsin, säger Renaida som konstaterar att hon nu står på samma scen som idolen Beyoncé har gjort.

Artikelbild

‒Nu börjar min karriär. Om ett par veckor släpper jag min första singel och jag ser fram mot att gå in i studion under våren och spela in mer eget material, säger Renaida som redan bokats på flertalet festivaler och gig under sommaren.

Vad gör du om du skräller och vinner?

Artikelbild

‒Det hade varit så coooolt och så häftigt att få representera Sverige i Eurovision. Jag tror också det hade varit bra att skicka mig, jag har en internationell låt och jag tror den skulle gå hem faktiskt. Utgången kommer bli tuff...men SÅKLART att jag vill vinna, bort med Jante!