Polisen larmades till en bostad i Eskilstuna sent på söndagskvällen. På platsen fann polisen två allvarligt skadade personer. En med benbrott och den andra med flera knivhugg. De fördes med ambulans till Mälarsjukhuset.
Nu bekräftar åklagare Thomas Bergström att de två skadade är de två pojkar som anonymt trätt fram i tidningen och berättat att de blivit utnyttjade sexuellt av en kvinnlig chef för ett företag som placerar ensamkommande barn i familjehem och boenden.
Polisen gjorde en utredning om sexuellt utnyttjande av person i beroendeställning men förundersökningen mot kvinnan lades senare ner. Kvinnan har medgett att hon har haft sex med en av pojkarna, men säger att det var frivilligt och att det inte handlade om ett barn.
Motivet till misshandel är inte klarlagt i nuläget. Polisen vill inte kommentera om det finns något samband med pojkarnas anklagelser mot kvinnan.
En 25-årig man misstänks för grov misshandel, olaga hot och övergrepp i rättssak. Mannen är känd av polis sedan tidigare. Så sent som i fjol dömdes han för narkotikabrott, skadegörelse och brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål.
Under onsdagen lämnade Thomas Bergström in en framställan om förordnande av målsägandebiträde för de två tonårspojkarna. Den som föreslås företräda pojkarna är advokaten Elisabeth Massi Fritz.
Initialt sökte polisen flera gärningsmän men om polisen fortfarande söker fler misstänkta är oklart.
Polisens tekniker undersökte brottsplatsen under måndagen. Fynden ska skickas till Nationellt forensiskt center i Linköping.
De två misshandlade pojkarna hördes av polisen under torsdagsförmiddagen. Vad som framkommit vill Lars Franzell, på polisens enhet för grova brott, inte gå in på.