‒Vi kände att det var tid för en paus. Resurserna att utveckla fotosalongen saknas, man kan inte upprepa sig år efter år utan projektet behöver utvecklas. Vi har nu en samarbetspartner på gång och förhoppningen är att fotosalongen ska vara tillbaka igen 2020, säger Marie Anstadius.

Den jurybedömda fotosalongen har funnits sedan 2009 och intresset att vara med har varit stort från fotografer och fotointresserade från hela länet.

‒Det blev lite färre sökande när vi förde in tema. Men vi känner att det är en viktig del i utställningen, som gör att både fotografer och publik behöver tänka till ett extravarv, säger Anstadius som nu i stället lägger stort fokus på en kultursatsning som ser dagens ljus om lite drygt ett år.

Oxelösunds kommun bjuder då, i nära samarbete med Stjärnholms skulpturpark och Svenska skulptörförbundet in till en nationell jurybedömd utställning med konstnärer från förbundet.

‒Det är en stor satsning som innebär mycket arbete och resurser och vi är en väldigt liten kommun. Därför behöver vi lägga kraften här. Skulpturutställningen - med tema hållbarhet - kommer att vara både vid Stjärnholm och centralt inne i Oxelösund, berättar Marie Anstadius och avslöjar att det för fotointresserade kommer att finnas mumma även i sommar.

‒Det kommer bli både en spännande installation och en fotoutställning här på Koordinaten så även om det inte blir den vanliga fotosalongen händer mycket spännande här i våra gallerier, säger hon.