"Våran son är borta, och jag ber alla som kan att leta, för nu blir det snart mörkt", skrev mamman i ett inlägg i socialamedier som hon delade vid 19-tiden på måndagskvällen. 

Enligt polisens presstalesperson Monica Bergström stämmer det att man fick in ett ärende om en försvunnen pojke.  

– Vi har fått in ett ärende, men vi har i nuläget inte inlett något sökande. Vi måste först ta reda på mer fakta om vad som hänt och prata med vårdnadshavare. En bil är på väg dit, sa Monica Bergström, polisens presstalesperson, under kvällen.

Pojken ska enligt mamman ha setts senast vid 10-tiden vid Lövsta. Pojken bar vid försvinnandet grön jacka och röd keps. 

Efter att mamman publicerade inlägget på sociala medier engagerade sig många privatpersoner i sökandet i trakterna runt Trosa, Gnesta och Västerljung. 

Annelie Bradley var en av alla frivilliga som samlades för att söka efter pojken. 

– Vi är väldigt många på plats och söker efter honom. Superbra med en sådan stor uppslutning. Stämningen är både bra men samtidigt orolig. Vi är oroliga över var han är och hur han mår, sa hon under kvällen.

Senare under kvällen meddelade samordnaren för sökinsatsen, Anna Rydemark och föräldrarna, att pojken enligt iakttagelser varit synlig i Gnesta vid klockan 16 och att han med stor sannolikhet var på väg ut på Sörmlandsleden till fots. 

Vid klockan 01 var pojken fortfarande försvunnen. 

"Hjälp, polisen gör ingenting, de tycker inte läget är akut" skrev mamman, i ett sms till tidningen klockan 00.38 

En 14-årig pojke är försvunnen. Hans föräldrar och frivilliga letar fortfarande. Letar inte polisen? 

– Vi är på plats. Vi har en ytterst begränsad resurs på plats och den tycker vi är tillräcklig, sa polisens presskontakt. 

Vid 05-tiden på morgonen var pojken enligt polisen ännu inte återfunnen.

Inte långt senare publicerade dock mamman ett nytt inlägg på Facebook. Pojken hade återfunnits.

"Efter 23 timmar borta är han efter ett intensivt sökande äntligen hittad. Familjen tackar för all hjälp med att hitta honom och är så otroligt glada att han är välbehållen. Tusen tack för all hjälp med letandet, det värmer så otroligt mycket att se hur alla hjälps åt när det händer något sånt här", skriver hon i sitt inlägg.