Alla barn i Gnesta bjuds på bio

På lördagen är föräldrar och barn inbjudna till en filmdag på Elektron i Gnesta.

Barn bjuds på filmdag på Elektron i Gnesta.

Barn bjuds på filmdag på Elektron i Gnesta.

Foto: SN

Gnesta kommun2019-11-04 21:01

Det är Gnesta filmstudio som tillsammans med Film i Sörmland som bjuder in till Barnfilmdag för femte gången. Det är gratis för både barn och föräldrar. 

– Det är ganska dyrt att gå på bio idag. För en vuxen kostar det runt 110 kronor, för barn runt 80 kronor, och för en hel familj blir det ganska kostsamt. Därför är det roligt att vi kan bjuda på den speciella upplevelse det är att se film på bio, säger Anna-Lena Bergström från filmstudion.

Gnesta filmstudio är en förening för filmintresserade Gnestabor, och deras vanliga verksamhet är att visa film för vuxna.

– Vi har ganska hyfsat med medlemmar i filmstudion, drygt 200 stycken, och det ger oss ett litet överskott som vi alltså tycker är roligt att lägga på det här, säger Anna-Lena Bergström.

Man har också fått pengar av kommunen och SFF, Sveriges förenade filmstudios. 

– De är ganska pigga på att stötta såna här saker för barn utanför Stockholm, det är så storstadscentrerat annars.

På lördagen visas tre filmer. Den första som visas klockan tio är Lilla Anna och Långa Farbrorn, som är strax under en timme lång, och passar bra för yngre barn som kanske får myror i byxorna av att sitta stilla längre än så. Mittenfilmen är utpräglad familjefilm, som heter Stora stygga räven och börjar 11.30. Den sista filmen heter Superbror och börjar klockan 14.00.

– Den är textad, så då gäller det att man kan läsa för att hänga med. Vi tror den funkar bra från ungefär 9 år och uppåt.

Filmstudion kommer också bjuda barn på ett par överraskningar under dagen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!