Honnörsstipendiet går till Marie Selander, musiker, författare, föreläsare och konstnärlig ledare bosatt i Sörmland sedan länge. Marie Selander får 20 000 kronor liksom följande stipendiater:

Wafaai Laila, poet från Syrien, numera bosatt i Katrineholm,  som gestaltar flyktingens erfarenheter. 

Jannine Rivel, dansare och koreograf bosatt i Eskilstuna och under 2019 aktuell med "Verkningar - en dansföreställning med sinnena", producerad av Scenkonst Sörmland.

Artikelbild

| Musikern och författaren Marie Selander får Honnörsstipendiet.

Tomas Björkdal, ljuddesigner och filmskapare och en av arrangörerna bakom festivalen Antenn i Gnesta.

Julia Adzuki och Peder Dallard, grundare av det mobila laboratoriet SymbioLab, som experimenterar med konst, ekologi och lyssnande och tagit sig an klimatfrågan med bland annat taktila ljudinstrument. Verksamma i Gnesta.

Stipendiet för fortbildning på 10 000 kronor går till Maria Werner, Eskilstuna, som arbetar  med broderi, textiltryck och måleri.

Stipendierna avsedda för unga på väg om vardera 10 000 kronor tilldelas dansaren Tilde Cederholm Andersson som studerar på danslärareutbildningen i Piteå och Oscar Olsén, ung jazzgitarrist från Nyköping som nyligen tagit en kandidat på musikhögskolan i Stockholm.

10 000 kronor vardera för studiehjälp får Hanna Simonsson, Eskilstuna, som går sista året på Kulturama och planerar att fortsätta dansstudierna i New York – och Axel Ragnarsson, Nyköping, ung musikproducent som under hösten påbörjat den ettåriga utbildningen "Songwriting for an international market".