Jan-Ove Hedström stegar runt på tomten och visar var vattenrören löper under marken, kors och tvärs under gräsmattan, altanen och stenläggningarna.
– Här, där det är som lägst, har vi lagt ned värme också så att det inte ska frysa, förklarar Jan-Ove.
Det var när paret insåg att bevattningsförbudet skulle bli långvarigt som de började skissa på en lösning för att ta hand om regnvattnet på ett smidigt sätt. För gräsmattan måste vara grön och fin, konstaterar de.
– Jag trivs inte när gräsmattan är helt sönderbränd.
Det räcker med en snabb blick över staketet, där gräset ser betydligt tröttare ut, för att inse att det blev ett lyckat projekt.
Många samlar regnvatten i tunnor under stuprännorna, men paret Hedström har tagit det ett steg längre. Bakom friggeboden ryms två 1000 liters-dunkar, elegant gömda i en snickrad låda som de kallar "bingen". Här samlas allt vatten som faller på husets tak. Med 200 kvadratmeter takyta räcker det med en millimeter regn för att samla ihop 200 liter vatten.
När Jan-Ove sätter igång vattenslangen kickar en pump igång, och det är bara att sätta igång att vattna.
– Innan vi flyttade hit för fyra år sedan bodde vi i Norrtuna och hade eget vatten. Det var lite chockartat att behöva betala för vattnet, säger Bibbi Hedström.
– Det kostar ju rätt mycket nu också, fortsätter Jan-Ove.
Han har designat hela systemet och gjort det mesta av jobbet själv, med lite hjälp från en entusiastisk granne. Materialkostnaderna landade på omkring 15 000 kronor.
– Han är lite som Gunde Svan, "ingenting är omöjligt", berättar Bibbi.
Känns det som att ni har dragit ert strå till stacken när det gäller grundvattennivåerna?– De flesta på vår gata har varit ganska restriktiva med vattnet. Vi har märkt att det går ungefär sju liter vatten i duschen innan varmvattnet kommer. Det samlar vi en hink och vattnar blommor med, och det gör flera andra här på gatan också, säger Bibbi.
Cecilia Weistrand, VA-chef på Gnesta kommun, håller med.
– De flesta sköter sig väldigt bra och det vill vi tacka för, säger hon.
Bevattningsförbudet som har gällt i Gnesta, Laxne och Stjärnhov sedan juli förra året kommer med största sannolikt ligga kvar över sommaren oavsett hur vädret blir.
På längre sikt hoppas kommunen att förbuden ska bli ovanligare i framtiden, när den planerade nya vattentäkten i Klämmingen är färdig.