Många har blivit oroliga när de kände röklukten och hört av sig till Sörmlandskustens räddningstjänst, enligt Thomas Ydrenius räddningschef i beredskap.
Men naturvårdsbränning är en kontrollerad eldning och görs för att skapa en öppen och ljus skog. Genom att bränna ner träd gynnas insekter och hackspettar.
Johan falk är bränningsledare och är den som utför eldningen i skogen vid byn Grundsdal.
– Ska man elda på det här viset måste man ha erfarenhet avnaturvårdsbränning. Då vet man vad man gör, det handlar i princip att man inte ska släppa elden från sig så att den går med vinden. Det ska vara en stillsam eld som backar mot vinden.
Är det rent av bra för er när det är så torrt i marken?
– Ja det är bra, när vi bränner vi vill väcka brandnävan och svedjenävan till liv och det går inte om man inte eldar när det är brandfarligt liksom, säger Johan Falck.
De senaste åren har det varit flera stora skogsbränder i Sverige. Några rasar just nu runt om i landet, vilket gett stort fokus på risken för skogsbrand.
– Vi har hållt på sådana här dagar när det varit lika brandfarligt tidigare och då har det inte varit så stor sak. Men nu blir det det för att folk är rädda, säger Johan Falk.
Han och hans mannar har nu jobb i flera veckor framöver för att kontrollera att inte elden flamar upp igen.
– Det är så lätt att tro att man är klar bara för att man har eldat färdigt. Sen kommer den långa, långa efterbevakningen så den måste man ha beredskap för, säger Johan Falk.
0155-256818