Man tar en trädstock eller några bitar ihopbuntad bambu och borrar hål, förklarar fyraåriga Silvia Holm medan hon pysslar. Sedan har man ett bo som passar perfekt för bin.
– Här kan de samla sin honung, säger Silvia och visar sin skapelse.
Kommunens skolor hade ledigt på onsdagen, så då passade Friluftsfrämjandet på att fira biologiska mångfaldens dag vid Hagstumosse.
– Det är ju känt att de som har fått lite mer kunskap tar bättre hand om naturen, konstaterar Linus Olofsson, barngruppsledare på Friluftsfrämjandet i Gnesta.
Nyligen kom en FN-rapport som slog fast att en miljon av jordens arter riskerar att utrotas, och frågan har varit ett hett debattämne den senaste tiden.
– Särskilt när det handlar om pollinatörer som bin, som är så viktiga för oss människor. Det kommer nära inpå. Har vi inga pollinatörer så blir det inga äpplen på trädet i trädgården, säger Linus Olofsson.
Att bygga ett insektsbo i sin trädgård kan vara ett sätt att dra sitt strå till stacken, menar han.
– Många letar efter sätt att bidra i klimatfrågan, att bygga ett insektsbo kan vara ett sätt. Om det fanns ett i varje villaträdgård i Sverige skulle det göra stor skillnad.
Friluftsfrämjandet väckte liv i sina barngrupper för tre år sedan, och intresset har varit stort. Den lokala föreningen i Gnesta har 600 medlemmar, och det är kö för att få plats i grupperna som träffas en vardagskväll vare vecka.