â Att ha bestĂ€mt sig Ă€r en lĂ€ttnad och samtidigt en sorg. Jag har lagt min sjĂ€l pĂ„ det hĂ€r stĂ€llet, sĂ€ger Isabel Arne Kilvington.
Det blir inga julbord pĂ„ Frösjö wĂ€rdshus i Ă„r. I fjol gick de inte runt. Den 14 december arrangerar Isabel och kocken Thomas Ăsterman en vinterglittrig dinnershow, med ABBA-musik och julinspirerad trerĂ€ttersmeny. Det blir det sista stora eventet innan restaurangen stĂ€nger för gott.
â Serveringen kommer vara öppen som vanligt till 25 december, troligen. Sista kvĂ€llen blir det kanske nĂ„gon bartömning eller liknande. Men det Ă€r inget vi gĂ„tt ut med Ă€n, sĂ€ger Isabel Arne Kilvington.
Mellandagarna kommer gĂ„ Ă„t till att tömma lokalen â innan uppsĂ€gningstiden gĂ„r ut, dĂ„ bolaget pausas.
â Det finns mycket porslin, glas och stolar att sĂ€lja. Vad som hĂ€nder sedan fĂ„r vi se. Det finns lite tankar. Men jag tampas med vissa hĂ€lsoproblem, och behöver fokusera pĂ„ det innan jag gĂ„r vidare, sĂ€ger Isabel Arne Kilvington.
Hon sade upp kontraktet med arrendatorn i september. Men vartÄt det barkade stod egentligen klart redan förra Äret.
â Vi har jobbat 100 timmar i veckan och det orkar man bara en period. Vi hoppades pĂ„ en toppensommar och att inflationen skulle hinna vĂ€nda. Det Ă€r vĂ€ldigt synd att det inte gick, sĂ€ger Isabel Arne Kilvington.
Det var hösten 2021 hon bestĂ€mde sig för att ta över Gnesta strand, som restaurangen hette förr. Med sin bakgrund frĂ„n eventbranschen sĂ„g Isabel Arne Kilvington utvecklingsmöjligheter â efter pandemin.
â Jag visste egentligen inte sĂ„ mycket om stĂ€llet. Jag hade flyttat till Gnesta nĂ„gra Ă„r tidigare och först nu hade barnen hunnit bli lite större, sĂ€ger hon.
Frösjö wĂ€rdshus invigdes i mars 2022, ett par veckor efter krigsutbrottet i Ukraina och inflationen och rĂ€ntehöjningarna som följde lite senare. I vĂ„ras skrev SN om en Swishkampanj som Isabels stamkunder drev för att rĂ€dda restaurangen â som liksom mĂ„nga andra tyngdes av ökade kostnader och tunnare plĂ„nböcker hos kunderna.
â Det var ett vĂ€ldigt fint initiativ. MĂ„nga kom hit för att visa att de stod bakom oss efter det. Det tar vi med oss. Du mĂ„ste brinna för service och vĂ€rdskapet som krögare. Vi lĂ€mnar trots allt med flaggan i topp. Vi har alltid gett vĂ„rt yttersta och kĂ€nt oss uppskattade för det.