– Våra ungdomar har haft tillgång till de här lokalerna för egna fritidsaktiviteter och kommer ha så fortsättningsvis, bara det att vi ändrar lite i dagarna, säger Marja-Lisa Steen, chef för äldre- och handikappomsorgen i Gnesta.
Hon är förvånad över kritiken mot de nya öppettiderna och menar att det har funnits ett gott samarbete mellan hennes enhet och ungdomsgården Chill.
– Jag har haft kontakt med ansvarig där, vi har fått veta de nya tiderna och fått erbjudande om att vara där på söndagar och måndagar, säger hon.
Enligt henne kommer arbetet påbörjas denna vecka med att i samspråk med de funktionshindrade ungdomarna planera vilka dagar som de ska ha sin verksamhet på Chill. Hon understryker även att ungdomarna får vistas på ungdomsgården övriga öppettider också.
– Alla ungdomar ska kunna vara på Chill på ordinarie öppettider oavsett om man har eller inte har ett funktionshinder, säger hon.
Sussi Mihlberg, anhörig till en av de funktionshindrade ungdomarna, menar att man oavsett vilket borde ha tagit med deras synpunkter också innan man bestämde de nya öppettiderna. Linda Lundin (S), ordförande i barn- och utbildningsnämnden, menar att endast eleverna på Frejaskolan 6-9 tillfrågades om sina synpunkter utifrån att det mest är de som besöker ungdomsgården.
– Vi har inte tillfrågat Waldorfskolans elever och inte heller de som går på gymnasiet i grannkommunerna, säger hon.
– Om medborgare upplever att de inte fått någon information så har det brustit och det är beklagligt.