Det var i mars som polisen grep en man i 30-årsåldern i Gnesta, och han häktades sedan misstänkt för våldtäkt och misshandel. Utredningen som följde visade att mannen misshandlat sin sambo flera gånger sedan de blev ett par 2016.

Han döms nu till tio månaders fängelse för grov kvinnofridskränkning, men frias på flera andra åtalspunkter, bland annat den misstänkta våldtäkten.

Flera grova kränkningar förekommer i fallet. Bland de som tingsrätten bedömer som styrkta finns en händelse då mannen ska ha satt en skruvdragare mot kvinnan och borrat in bakom hennes knäskål.

Vid ett annat tillfälle ska mannen ha misshandlat kvinnan så att hon fick skador på trumhinnorna. En annan episod handlar om att mannen sprayat kemikalier på sin sambo, hållit upp en tändare och hotat henne till livet. Även i dessa fall finns tillräckligt med bevis, enligt tingsrätten.

När det gäller den påstådda våldtäkten frias dock mannen eftersom det inte finns något annat än kvinnans egna berättelse som styrker att det hänt.

Mannen erkände två fall av misshandel, men har i övrigt nekat till brott. Han är tidigare dömd för bland annat narkotikabrott, något som rätten väger in i sin bedömning när det gäller straffet.

Mannen ska även betala drygt 50 000 kronor i skadestånd till kvinnan.

Domen kan överklagas fram till den 24 maj.