Vagnhäradsföretaget Nokon bygger ett kvarter med 39 bostadsrätter vid Frösjöstrand, som ska stå klara för inflytt till våren.

Byggarbetsplatsens närmsta grannar består av sex nybyggda radhus. Under hela sommaren har flera hundra kajor suttit på en lyftkran och bombarderat området med fågelbajs på eftermiddagarna.

– Det är mer bajs än altan där ute. Nu när det regnar mer spelar det inte så stor roll, men på sommaren fick man stå och grilla under parasoll för att inte bli nerbajsad, säger Linn Karlsson som bor i ett av radhusen.

Artikelbild

Det är inte många meter mellan Nokons byggprojekt vid Frösjöstrand och radhusen på andra sidan staketet.

Arbetet på andra sidan staketet ska även ha lett till nedskräpning hos grannarna.

– Det flyger konstant över skräp på vår tomt. Vi har två små barn och en katt, och har hittat små flisor av metall som är som rakblad på gräsmattan.

De boende säger sig ha förståelse för att ett byggprojekt av den här storleken leder till vissa besvär. Bristen på kommunikation irriterar desto mer.

– Vi har försökt kontakta företaget hela sommaren, men man får inga svar. Det hade varit sjyst om de kunde erbjuda en tvätt av altanen till exempel. Det är tråkigt att man har blivit så nonchalerad, säger Linn Karlsson.

Artikelbild

Anders Hästbacka är vd på Nokon, och känner inte igen bilden av bristande kommunikation mellan företaget och grannarna.

– Min uppfattning är att vi har fört en dialog med de boende.

– Jag vet att det har varit problem med fåglarna. Vi har försökt med fågelskrämmor, men det är svårt att göra något åt. Kranen måste stå i friläge så att inte blåsten bryter den. Problem med nedskräpning har jag inte hört något om.

De boende tycker att ni kan bekosta sanering av bland annat bilar och altaner, hur ser du på det?

– Vi får väl titta på det när kranen är nedplockad. Det bli en fråga mellan oss, kommunen och bostadsrättsföreningen, säger Anders Hästbacka.