Kvinnan som i panik ringt 112, reser sig häftigt från sin stol bredvid åklagaren.

– Förlåt, jag orkar inte höra, säger hon och lämnar rättssalen.

Det blodiga bråket började på en inglasad balkong i en lägenhet i Gnesta den 1 juli i år. En 53-årig tog sig in i sin tidigare bostad och gick till attack mot exfruns nya partner. Kvinnan och mannen satt på balkongen då 53-åringen plötsligt stod i dörren med en yxa i handen.

Han hävdar att han kom till lägenheten för att diskutera familjeangelägenheter med exfruns partner. Yxan hade han med sig för att skydda sig om kvinnans partner blev våldsam. Men det blev inget samtal utan ett blodigt slagsmål som flera skräckslagna grannar hörde och såg delar av.

– Det blev tumult, jag försökte ta yxan. Han sa att han skulle döda mig, berättade den skadade mannen under rättegången.

53-åringen erkänner att han skurit mannen med en kniv men nekar till yxhuggen.

Även kvinnan blev knivskuren innan hon lyckades fly ut ur lägenheten. Hon berättade hur exmannen också kom ut och jagade efter henne med en brödkniv i handen. Han sparkade henne flera gånger då hon låg på marken och ska ha stampat på hennes huvud.

53-åringen erkänner sparkarna men förnekar att han stampat på kvinnans huvud. Han säger också att han inte menat att skada henne med kniven.

Flera grannar kom till undsättning och skyddade kvinnan. Några ungdomar försökte hjälpa den svårt blödande mannen i lägenheten. Båda kunde lämna sjukhuset efter ett dygn men mår psykiskt mycket dåligt.

– Hur jag känner mig? Det sitter som klister i huvudet, sa mannen.

53-åringen greps på platsen samma kväll och har varit frihetsberövad sedan dess. Han är åtalad för grov misshandel och grovt olaga hot. Rättegången fortsätter under fredagen.