Sommarlovet spelar på sina sista dagar, då gäller det att ta vara på tiden som återstår. I Gnesta valde flera barn att ta sig ner till Hagstumosse idrottsplats för en hel del skratt och lek. Under dagen fick barnen prova på alla möjliga idrotter, allt från orientering till taekwondo men också olika sorters bollspel. Alldeles intill parkeringen har två nät spänts upp, här jagar barnen bollen i ett högt tempo för att förhindra motståndaren att ta poäng. Någon som verkligen uppskattar dagen på Hagstumosse IP är Elis.

– Det är jättekul att få komma hit och spela tennis, berättar Elis och förklarar att det är roligt att göra andra saker ibland än att lira datorspelet Fortnite.

På andra sidan nätet vid tennisplanen står Hugo och övar på sina servar, han har tidigare spelat tennis men aldrig på en grusplan.

Artikelbild

| Isak visar hur man firar ett mål i stil.

– I början var det lite svårt, då jag vanligtvis spelar inomhus berättar Hugo och tillägger att det har varit kul att få prova på nytt underlag.

En bit bort från tennisplanen spelas det fotboll, här vässar barnen på sina skott i det duggande regnet. Vid straffpunken står Isak och laddar upp för ett kanonskott som visar sig otagbart för målvakten. Han passar också på att bjuda på en härlig målgest innan han berättar om dagens höjdpunkter.

– Förutom straffen jag satt nyss så är det väl taekwondo, berättar en glad Isak som springer iväg för att ta fler skott.