Hela året har förskolebarn från Ringleken, Kristallen och Solrosen tränat på dans en gång i veckan, med Karin Jemsby från Kulturskolan.

– I dag är det förskolans dag, då vill vi passa på att visa upp förskolan, säger Anna Maria Boden, pedagogisk utveklingsledare för alla Gnesta kommuns förskolor.

Barnen delade upp sig i tre ringar och dansade till en omgjord version av den kända kompositören Antonio Vivaldi, de fyra årstiderna. Och det stycke som hade valts var passande med tanke på årstiden.

Artikelbild

| Karin Jemsby tycker att det är viktigt att baren får röra på sig.

– Att dansa är ett sätt att socialiseras, som är underbart. Alla kan kommunicera med varandra igenom en rörelse. Att vara aktiv är jätteviktigt, fler barn och ungdomar sitter stilla för mycket. Får man in dansglädje redan från början, så blir det mer naturligt att våga röra på sig. Då tror jag att det finns ett intresse för ännu mera aktivitet, säger Karin Jemsby

Hampus Toth fem år från Ringlekens förskola var en av alla förskolebarn som gjorde sitt framträdande på torget.

– Det var inte så himla, himla bra, fast lite. Det var ganska tråkigt med sjalarna som krånglade lite. Jag trodde att vi bara skulle leka leksaksaffär, säger Hampus Toth.

Det visade sig var en av danserna som hade tränats under året, och varit mycket uppskatad av förskolebarnen.

Artikelbild

| Hampus Toth fem år från Ringlekens förskola tyckte at det inte var så himla bra.

Valter Isenius Qvisterdal sex år från Ringlekens förskola dansade med stor glädje i ringdansen.

– Det var superkul att dansa, jag var inte nervös, säger Valter Isenius Qvisterdal.