Under de sju år som Art Lab Gnesta existerat så har naturen i flera projekt stått i fokus.

– Utställningen Herbarium samlar och presenterar konstnärskap som undersöker olika medicinska traditioner, framtida ekologier, biostölder och kolonialt motstånd, gränserna mellan kroppens inre och yttre och människans relation till naturen.

Sebastian Dahlqvist, curator Art Lab Gnesta, är entusiastisk inför söndagens smygöppning av utställningen Herbarium hos odlingskooperativet Under Tallarna i Järna.

Artikelbild

| Konstnären Johannes Heldén bjuder på en unik perfomancevandring.

– Konstnären Johannes Heldén kommer att bjuda på en unik meditativ poesivandring. Den kommer att utspela sig på en annan planet, i ett annat solsystem och på platsen i Järnaskogen.

Utan att avslöja för mycket så finns det även tillfälle att lära sig det mesta om läkekonsten berättar Sebastian Dahlqvist.

– Kocken Oscar Rosengren kommer att berätta det mesta om skogens eget skafferi, om medicinalväxter och läkekonst. Det som vi glömt att förvalta.

En mobil tryckeriverkstad finns även där man kan skapa sitt eget herbarium.

22 september så kommer grupputställningen Herbarium med åtta konstnärer visas på Art Lab i Gnesta därefter vandrar den vidare till Stockholm, Södertälje och Ytterjärna.