Som SN tidigare har berättat kommer Gnesta kommun att satsa på färre lekplatser, men med hög kvalitet.

– Man blir lite bestört när man läser i tidningen att sex stycken lekplatser kommer att försvinna, vi är ofta här och leker på Långdansvägen, säger föräldern Carl Pramlid.

En av lekplatserna Gnesta kommun har satsat på är Thuleparken i centrum. Carl Pramlid uppskattar satsningen som han beskriver som en succé.

Artikelbild

| Carl och Felix Pramlid tycker att det borde finnas utrymme för mindre lekplatser.

– Men det kräver att vi som bor en bit därifrån måste följa med till lekparken. Vi brukar gå till Thuleparken på helgerna, men det blir mer som en utflykt, säger Carl Pramlid.

Att ta sig till Långdansvägens lekplats är lättare för honom när han tar med sig barnen Victor, fem år, och Felix, sju månader.

–Här finns allt som Victor och Felix tycker om att leka med. Gungor och rutschkana och framför allt att klättra på berget, säger Carl Pramlid.

Hur viktigt tycker du att det är med lekplatser för barnen?

–Superviktigt. Barn behöver få en chans att röra på sig. Utveckla motorik, ha kul och leka och bara få vara barn, säger Carl Pramlid

Gnesta kommun menar att det inte går att utveckla Långdansvägens lekplats för att det är för trångt. Carl Pramlid tycker att utrymmet ändå räcker till en mindre lekplats.

–Jag tycker att man ska ta en vända till och tänka i barnperspektiv, inte bara på de lite äldre barnen utan även de små. Och att det finns utrymme för små och medelstora lekparker. Det borde finnas utrymme för en här uppe på Dansut, säger Carl Pramlid.