Så vill Laxneborna renovera badplatsen

Laxnebornas önskelista för en uppfräschad badplats innehåller bland annat båtramp, grillplats och badflotte.

Badplatsen i Laxne ska rustas upp.

Badplatsen i Laxne ska rustas upp.

Foto: Henrik Norling

Gnesta kommun2019-10-13 09:29

I samband med att det gamla reningsverket i Laxne revs tidigare i år passade kommunen på att avsätta 400 000 kronor för en upprustning av badplatsen och bollplanen. Hur platsen ska snyggas till är inte spikat än, men för att samla in idéer ordnades ett möte på onsdagskvällen.

Kommunens fritidschef Malin Broquist beskriver träffen som "oerhört konstruktivt", och konceptet med dialogmöten lär återkomma inför liknande projekt i framtiden.

– Vi vill att Laxneborna ska vara en del av utvecklingen av sin by, det känns som ett givet framgångsrecept, säger hon.

Omkring 15 personer dök upp. Lennart Anglered som var på mötet håller med fritidschefen.

– Det var positivt, och bra stämning. Det är jättebra att de vill ha en dialog med oss innan, så att det inte blir fel sen. Det är alltid bra att prata med varandra, konstaterar han.

Bland idéerna finns utemöbler, en grillplats, ett omklädningsrum, en ramp för sjösättning av båtar och en badflotte. Ett annat starkt önskemål från Laxneborna själva är att avveckla den årliga majbrasan, där bråte samlas hela året. Tanken är att den ytan kan användas till något bättre ändamål.

– Det kommer ju folk från när och fjärran med möbler och allt möjligt. Förrförra året var brasan nästan 80 meter i omkrets, säger Lennart Anglered.

Nästa steg för kommunens del är att börja skissa på en ritning för den nya badplatsen. Till nästa sommar ska arbetet vara färdigt, och viss städning på platsen kommer att inledas redan nu.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!