Ambulansen kallades till Björnlunda för att vid äldreboendet hämta en patient. En patient och medföljande vårdare placerades i ambulansen för vidare färd till Nyköpings lasarett.

Efter en stunds färd lösgjorde sig vårdaren, en sjuksköterska, från bilbältet för att kontrollera patientens blodsocker. Då klev en kronhjort upp på vägen. En kronhjort kan väga uppemot 200 kilo.

Ambulansföraren tvingades hastigt bromsa varvid sjuksköterskan flög framåt genom ambulansens sjukhytt och slog i mellanväggen.

Sjuksköterskan klagade över smärta i huvudet och nacken samt ena knät.

Ambulansföraren tog om hand om sin kollega och larmade om assistans. Efter 20-25 minuter anlände en till ambulans till platsen. Sjuksköterskan placerades i ambulansen för vidare transport till Nyköpings lasarett.

Vården av patienten som transporterades i första ambulansen övertogs av ambulansföraren och fordonet transporterades av en brandman till Nyköping.

Föraren av ambulansen som kolliderade med kronhjorten reagerade över det inträffade men lyckades ta sig hem. Men reaktionen var så stark att sjuksköterskan beslutade om att vara ledig nästföljande arbetspass.

Region Sörmland har nu anmält händelsen till Arbetsmiljöverket som ska utreda fallet.

Händelsen inträffade i början av augusti.