Det var i början på oktober som patienten träffade en läkare på vårdcentralen i Gnesta.

Enligt anmälan till Inspektionen för vård och omsorg (IVO) satt läkaren och läste på dator under besöket och föreslog att patienten skulle köpa en salva mot klådan kring den blödande leverfläcken.

Efter att patienten propsat på att det skulle tas prover på fläcken togs ett foto som skickades till hudmottagning. En vecka senare kallades patienten till hudmottagningen där malingt melanom konstaterades. Efter operation kunde konstateras att melanomet inte spridit sig.

"Men tanken på att om jag inte varit envis hade jag gått från VC med en salva och cancern hade fått leva fritt", skriver personen i sin anmälan till IVO.

Hen är kritisk till läkarens okunskap.

"Läkare på vårdcentralen måste remitera till specialister när de är osäkra", skriver hen när hen ombeds beskriva sina tankar kring hur det inträffade hade kunnat förhindras.

Petra Schlifting är tillförordnad verksamhetschef på vårdcentralen i Gnesta. Eftersom hon precis har börjat i Gnesta känner hon inte till den aktuella anmälan och vill därför inte uttala sig om fallet.

Läkaren, som kommer från ett bemanningsföretag, jobbar inte på vårdcentralen för tillfället, men det har ingenting med IVO-anmälan att göra, enligt Petra Schlifting.