Ljudkonstfestivalen Antenn äger i helgen rum för andra året i rad, men i år har man förutom kommunen även fått bidrag från Musikverket och Kulturrådet vilket gjort att man kunnat satsa lite större.

– Det kommer vara en mängd workshops och konserter, och något för alla åldrar, även bebisar, säger Julia Adzuki, som är en av konstnärerna i arrangerande föreningen Ljudtornet. Festivalen är ett samarbete mellan dem, SymbioLab och föreningen Gnesta Vattentorn.

– De kommer också vara på plats med fika, och även om man inte kommer för konsten, borde man komma för föreningens bullar, för de är fantastiska, säger Julia Adzuki med glimten i ögat.

Artikelbild

| Tomas Björkdal, Julia Adzuki, Patrick Dallard, Helena Hildur W. och Karin Lindström Kolterud från föreningen Ljudtornet, som arrangerar festivalen. – Vattentornet är inte bara en konserthall, utan lokalen i sig är ett instrument. Det är en fantastisk plats, och allt som görs färgas av tornet, säger Patrick Dallard.

Inför festivalen återstår mycket arbete. 40 konstnärer från när och fjärran deltar, och det är mycket logistik och teknik som ska klaffa. Eftersom man inte får ta in mer än 30 personer i Vattentornet åt gången, behöver besökare antingen boka plats eller köpa biljett till de konserter man vill gå på. Det kan man göra via Ljudtornets hemsida, ljudtornet.org. Förra året var alla konserter fullsatta.

– Flera av evenemangen är gratis, och det kommer även pågå saker utanför själva vattentornet medan konserterna pågår. Det kommer finnas mattält, och man kommer kunna delta i en water walk och i performance, och så kommer man kunna lyssna på festivalen live, säger Karin Lindström Kolterud.

Livesändningen sker tillsammans med Sörmlands museum, som också sänder festivalen live vid museiparken i Nyköping, vid utebion i Trosa och utanför Multeum i Strängnäs.